Mehmet Büyükekşi Liglerin Başlayacağı Tarihi Açıkladı, Faruk Koca'ya Toz Kondurmadı

TAKİP ET

TFF Yönetim Kurulu, liglerin süresiz ertelenmesi kararı hakkında toplanmıştı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'in olaydan sonra istifa eden Ankaragücü Başkanı Faruk Koca dahil 3 kişi tarafından yumruklu ve tekmeli saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaptı.

Bugün hastaneden taburcu edilen Meler'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Büyükekşi, "Kendisini iyi gördük. 12 günlük bebeği ile ailesine kavuşuyor. Allah bir daha böyle bir olayı futbolun hiçbir paydaşına yaşatmasın." dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da şükranlarını sunmaktan geri kalmayan Büyükekşi, İçişleri Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı ile Adalet Bakanı'na da teşekkür etti.

Büyükekşi, devre arasında disiplin talimatlarında da gerekli adımların atılacağını söyledi ve hak mahrumiyeti ve para cezası dışında da yeni yaptırımlar getirileceğini açıkladı. 

Ligler 19 Aralık'ta Başlayacak

Büyükekşi, salı günü liglerin yeniden oynanmaya başlayacağını, "Bugün aldığımız kararla 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacak" sözleriyle açıkladı. 

Faruk Koca'ya Toz Kondurmadı

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını alan Büyükekşi, şunları söyledi:

"Hakemlerin resmî açıklamaları var. Hepimiz insanız. O günkü ruh halleri çok kötüydü. Hafta sonu onlarla burada bir araya geleceğiz. Psikolojilerinin düzelmeleri için büyük bir çaba içinde olacağız. Hepsi empati yapıyorlar. Hakemimiz UEFA ve FIFA tarafından da saygıdeğer bulunan bir hakemimiz. Euro 2024'te de görev almasını bekliyoruz. Kendisine de söyledim. Hakemliği bırakması söz konusu değil. Biraz zamana ihtiyacımız var.

Hakeme saldıran Faruk Koca'yı da savunan Büyükekşi, "Faruk başkanımız böyle bir kişi değildi. Bir sağlık durumu mu oldu bilmiyoruz. Ankaragücü ve Faruk Bey ile ilgili gerekli sevkleri yaptık" dedi.

Büyükekşi, "Güvenlik önlemleriyle ilgili Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde yeni adımlar atılmaya başladı. Biz de müdahil olacağız. Özel güvenliklerin maliyetini kulüpler ödüyor. Kulüplerle de konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, bu hafta oynanması gereken maçların 10 Ocak'ta oynanacağını söyledi. 

mehmet büyükekşi süper lig halil meler faruk koca