Mehmet Metiner'in Hedef Gösterdiği Prof. Dr. Metin Kazancı'nın Dersleri İptal Edildi

TAKİP ET

Ankara Üniversitesi, ders esnasında başörtülü bir öğrenciye "Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?" dediği ileri sürülen Siyasal Bilgiler Fakültesinde görev yapan Prof. Dr. Metin Kazancı'nın derslerini iptal etti.

AKP'li Mehmet Metiner, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde ders veren Prof. Dr. Metin Kazancı’nın ders esnasında türbanlı bir öğrenciye "Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?" diyerek hakarette bulunduğunu öne sürdüiddia etti.

AKP'li Mehmet Metiner’in iddialarının ardından Kazancı’ya yönelik sosyal medyada bir linç kampanyası başladı. Metin Kazancı'nın üniversitedeki dersleri ise iptal edildi.

Ankara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Üniversitemizin hiçbir birimine öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın giyim tercihleri ve düşüncesinin tartışma konusu yapılmasına izin verilmeyeceğini kamuoyuna saygıysa duyururuz" denildi.


"Kimse Bana Bir Şey Sormadı"


Halktv'den Seyhan Avşar'ın haberine göre olay günü yaşananları anlatan Kazancı, “Derste Emevileri anlatıyordum. Emevi devletinin yaşam tarzına çok müdahale ettiğini belirttim. Dersten yaklaşık 8-9 civarı türbanlı öğrenci vardı. Bir öğrenci söz olarak, ‘Türbana da müdahale ediliyor muydu?’ diye sordu. Ben de her şeye müdahale edildiğini belirterek, ‘ben senin bunu neden taktığını yargılayamam. Ancak merak ediyorum dini nedenden mi, güzellik nedeniyle mi takıyorsun’ dedim. Olay bundan ibaretti” dedi.

Üniversite yönetiminin de kendisine olaya ilişkin hiçbir şey soramadığını belirten Kazancı, “Zaten emekliydim. Üniversitelerde de emekli hocalar konuşabiliyor. Diğer hocalar korkuyorlar. Derslerimin iptal edildiğini öğrenen öğrencilerim üzüldü, aradılar. Ancak onlar bu konu ile ilgilenmesinler ders çalışsınlar” diye konuştu.


Muhalif Kimliğiyle Tanınıyor


Abidin Metin Kazancı, okulda muhalif kimliğiyle biliniyor. Kazancı'nın Twitter paylaşımları genellikle milliyetçilik üzerine; kendisi bilhassa Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına karşı tavrı ile tanınıyor. Kazancı'nın öğrencileri ders verirken hocanın hükümeti eleştirmekten çekinmediğini belirtiyorlar.

Ayrıca Kazancı, halkla ilişkiler konusunda Türkiye'nin en önemli isimleri arasında gösteriliyor.

metin kazancı başörtü muhalif mehmet metiner ankara üniversitesi