Mehmet Öz Senato'ya Seçilirse Türk Vatandaşlığından Ayrılmayı Vadetti

TAKİP ET

Dr. Öz, Senato'ya seçilmesi halinde Türk vatandaşlığını bırakmayı vadetti.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Senato için adaylığını koyan Dr. Mehmet Öz, geçtiğimiz ay Washington Post'tan Josh Rogin'e açıklamalarda bulunmuş ve Fetullah Gülen'e dkunulamayacağını belirterek "Pensilvanya'da kalacak" demiş, Gülen'in "darbe girişimine karıştığına ilişkin iddiaların inandırıcı olmadığını" söylemişti.

Dr. Öz Türk vatandaşlığını Türkiye'de bakım altında olan Alzheimer hastası annesi nedeniyle bırakmadığını söylemiş ancak Fetullahçı Enes Kanter gibi şahısların sert eleştirilerinden kaçamamıştı.

Senato Üyeliğine Aday Olan Mehmet Öz: Fetullah Gülen'e Dokunulamaz


Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Dr. Mehmet Öz, çifte vatandaşlığının kampanyasında dikkat dağıtıcı bir durum halinde geldiğini belirterek "Hasta anneme bakmak için vatandaşlığımı sürdürdüm ancak ailemle birkaç haftadır yaptığım görüşmelerden sonra ABD Pensilvanya Senatörü olarak yemin etmeden önce artık yalnızca ABD vatandaşı olacağımı taahhüt ediyorum" ifadelerini kullandı.

dr. mehmet öz michael rubin enes kanter türk vatandaşlığı çifte vatandaşlık abd pensilvanya senatörü senato dr. mehmet öz taahhüt ayrılacak