Mehmet Özhaseki'den 'Villa' Açıklaması: Algı Yapıyorlar

TAKİP ET

Depremzedelere teslim edilen evler için yaptığı açıklama sonrası tepki ile karşı karşıya kalan Özhaseki, bu tepkilerin algı çalışması olduğunu söyledi.

Kahramanmaraşa merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Kahramanmaraş'ta, depremzedeler için yapılan konutların teslim törenine katılan AKP'li Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesinde yaptığımız şimdiki evlerin standardı eskisinden çok yüksek... Gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri, 'Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş, bize mis gibi villa verdiniz' diyor" ifadeleri ile tepki çekmişti.

AKP'li Bakan Mehmet Özhaseki: Köy Evlerini Teslim Ettiğim Depremzedeler Bana 'Evimizin Yıkıldığı İyi Olmuş, Bize Mis Gibi Villa Verdiniz' Diyor

'Algı Çalışması Yapmak İstiyorlar'

Tepki çeken ifadesi sonrasında gelen eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt veren Özhaseki, eleştirlerin 'algı çalışması' olduğunu söylediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Deprem gibi hayati bir konuda bile algı çalışması yapmak isteyenler, vatandaşlarımızın söylediklerine kulak versinler - Vatandaşımız şöyle söylüyor: “Bize mis gibi villa verdiniz” Vefat eden kardeşlerimizi geri getiremeyiz. Ancak geride kalan yakınlarına sağlam, güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceğiz.''

 

Mehmet Özhaseki Algı Çalışması Villa Deprem Bölgesi Depremzede konut kahramanmaraş