Mehmet Şimşek AKP'yi Reddetti: Yurt Dışındaki İşlerim Nedeni ile Aktif Siyasete Girmeyi Düşünmüyorum

TAKİP ET

AKP'li Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, aktif siyasete girmeyi düşünmediğini belirtti.

AKP'li Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, aktif siyasete girmeyi düşünmediğini belirtti. Şimşek, "Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşen yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada görüşmenin son derece samimi bir ortamda geçtiğini belirterek Erdoğan'a teşekkür etti.

Şimşek, yurt dışında finans kuruluşlarındaki işleri nedeniyle aktif siyasete girmeyi düşünmediğini ifade etti. Ancak kendi alanına giren her konuda istenilen katkıları vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. 

Ancak yurt dışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 

mehmet şimşek recep Tayyip Erdoğan akp