Mehmet Tezkan: Hangi Şirketin Sonucuna Bakarsanız Bakın Tek Gerçek Var

TAKİP ET

"Yarın seçim olsa Erdoğan'ın eşyalarını toplayıp Saray'ı boşaltacağı sonucu çıkıyor."

Halk TV'deki köşesinde bir yazı kaleme alan gazeteci Mehmet Tezkan, ülke seçim havasına girmeden yapılan anketlerle seçmenin nabzının tam anlamıyla tutulamayacağını belirttiği yazısında "Ama yine de kamuoyu yoklamaları az çok fikir veriyor" dedi. 

Aksoy, Metropoll, Avrasya, ORC, Optimar, Yöneylem gibi araştırma şirketlerini işaret ederek AKP'nin yüzde 36 olduğu Optimar anketi dışında AKP'nin yüzde 27-32 bandında gidip geldiğini belirten Tezkan, "Yüzde 30’un altına inmiş diyebiliriz. Doğru mudur diye sorarsanız; AKP için yüzde 30 mükemmel oy oranı derim. Normal şartlar olsa yüzde 20’lerin altına düşmesi gerekir..." dedi.

İYİ Parti: "Bu Kadar Büyük Fark Mantık Dışı"

CHP'nin yüzde 27-28 bandında gezindiğini ve "yüzde 30'u aşamayacağının belli olduğunu" belirten Tezkan,  "İYİ Parti için kimi şirket yüzde 13 diyor, kimi yüzde 16, kimi yüzde 22… Yüzde 10 diyen bile var… Mesela ORC’ye göre İYİ Parti’nin oyu yüzde 22, Optimar’a göre yüzde 10. Birinden biri palavra. Bu kadar büyük fark olamaz. Mantık dışı…" ifadelerini kullandı.

"Tek Bir Gerçek Var"

Tezkan yazısında "Sonuçta… Hangi şirketin sonucuna bakarsanız bakın tek bir gerçek var. Yarın seçim olsa Erdoğan’ın eşyalarını toplayıp Saray’ı boşaltacağı sonucu çıkıyor. Erdoğan kaybediyor. Ben söylemiyorum anketler söylüyor" ifadelerine yer verdi. 

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında

Mayıs Ayında Yapılan 16 Anketin Ortalaması

mehmet tezkan hangi şirketin sonucuna bakarsanız bakın tek gerçek var