Mehmetçik Dağlık Karabağ'da 1 Yıl Görev Yapacak

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Türk askerinin tezkere kapsamında 1 yıl süreyle Dağlık Karabağ'da görev yapacağını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde meclisten geçen Azerbaycan tezkeresi ile Dağlık Karabağ'a gidecek askerlerimizin Rusya ile kurulacak ortak merkezde 1 yıl süreyle görev yapacağını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan basın bilgilendirme toplantısında konuşan Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop, Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının uygulanmasını gözetmek ve denetlemek amacıyla, Mehmetçik’in 1 yıl süreyle bölgede görev yapacağını belirtti.

Aktop, açıklamasında “Azerbaycan topraklarında Rusya Federasyonu ile bir Ortak Merkez oluşturulması için hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 17 Kasım’da kabul edilmiştir. Bu çerçevede Mehmetçik, Rusya Federasyonu ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği tüm faaliyetlerde 1 yıl süre ile görev yapacaktır. Söz konusu merkezin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik detaylara yönelik görüşmeler devam etmektedir. Bölgeye sevk edilecek birliklerimizin hazırlıkları tamamlanmıştır” ifadelerini kullandı. 

Asker Azerbaycan Dağlık Karabağ Bakü ankara Türk Mehmetçik tezkere