Meksika'da Makam Uçağı Satıldı: Gelirleriyle 2 Adet Hastane Yapılacak

TAKİP ET

Meksika Cumhurbaşkanı Lopez Obrador, satılan uçağın geliriyle iki hastane yapacaklarını açıkladı

Meksika’da 2012 yılında eski Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto tarafından satın alınan ve 2018 yılında göreve gelen Andres Manuel Lopez Obrador tarafından “çok lüks” olduğu için kullanılmayan makam uçağı, Tacikistan’a satıldı.

Uçak için 218 milyon dolar ödenmişti

Meksika Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Boeing 787” model makam uçağı için Tacikistan hükümeti yaklaşık 92 milyon dolar ödedi. Uçak, 80 yolcu taşıma kapasitesine sahip olmasına rağmen, özel banyosu, yatak odası ve çalışma odası gibi lüks donanımlara sahipti. Uçağın satın alındığı dönemde 218 milyon dolar ödendiği belirtildi.

Lopez Obrador: Uçağın satışından çok mutluyuz

Cumhurbaşkanı Lopez Obrador, uçağın satışından elde edilen gelirin ülkenin güneyinde 80 yataklı iki hastane inşa etmek için kullanılacağını duyurdu. Lopez Obrador, daha önce binmeyi reddettiği uçağın içinden çektiği bir video görüntüsünde, “Uzun bir aradan sonra uçağı satmayı başardık. Çok mutluyuz. Bu parayla iki hastane yapacağız. Bu hastaneler halkımızın sağlığı için çok önemli” dedi.

Lopez Obrador, yurt dışı gezilerinde ticari uçakları tercih ediyor ve makam uçağının ülke için gereksiz bir masraf olduğunu savunuyordu.

meksika makam uçağı tacikistan satıldı Hastane