Meksika Vizesi Nasıl Alınır? Meksika Vize Ücreti Ne Kadar? Evrakları, Başvurusu, Şartları

TAKİP ET

Meksika vizesi Birleşik Meksika Devletleri adı ile de bilinen bir ülkeye giriş için kullanılmaktadır. Meksika'nın nüfusu ortalama 105.000.000 kişiden oluşmaktadır. Ülkenin %60'ı melez kesimden oluşmaktadır. %10 beyaz iken geri kalanlar yerli halkı temsil etmektedir. Ülkede üç farklı resmi dil konuşulmaktadır.

Meksika vizesi Birleşik Meksika Devletleri adı ile de bilinen bir ülkeye giriş için kullanılmaktadır. Meksika'nın nüfusu ortalama 105.000.000 kişiden oluşmaktadır. Ülkenin %60'ı melez kesimden oluşmaktadır. %10 beyaz iken geri kalanlar yerli halkı temsil etmektedir. Ülkede üç farklı resmi dil konuşulmaktadır. Bu diller Quechua, Takalotça ve İspanyolca’dır. Meksika, en sık İspanyolca konuşulan ülke olarak bilinmektedir.


Meksika’daki inançlar oldukça çeşitlidir. Bu ülkede yaşayan Katoliklerin diğer insanlara oranı %89’dur. Protestanlar &6 iken diğer dine sahip olanlar ise %5 şeklindedir. Ülkenin okuma yazma bilen sayısı %92.2’dir. Ülkenin coğrafyası Kuzey Amerika, Meksika Körfezi ve Karayip Denizi arasında kalmaktadır. Belize ile ABD ülkeleri arasında yer alan Meksika, Kuzey Pasifik Okyanusu kıyısını kapsamaktadır. Guatemala ve ABD arasında bulunan bu ülkede en sık çöl iklimi görülmektedir. Ülkede yüksek kayalıklı dağlar ve alçak kıyı ovaları oldukça fazladır. Çöller ise ülkenin büyük bir bölümünü kapsamaktadır. Meksika’nın en alça noktası -10 metre ile Salada Gölü’dür. En yüksek noktası ise 5700 metre ile Volcan Pico de Orizoba’dır.


Meksika Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Meksika vize başvurusu Meksika Konsolosluğu’nun resmi internet sitesi üzerinden pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Site üzerinde yer alan Meksika vize başvuru sayfasına girilmeli, ardından bu alanda bulunan online vize başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Meksika vizesi almak isteyen vatandaşların kimlik bilgilerini ve pasaport bilgilerini elektronik onay sistemine kaydetmesi önemlidir. Kayıt esnasında yalnızca gerçeği ifade eden bilgilerden yararlanılmalıdır. Meksika Göçmenlik Ofisi tarafından gerçek bilgileri içermeyen kimlikler reddedilmektedir.

Meksika’ya turizm, gazetecilik, iş, transit geçiş ya da eğitim amacı ile seyahat edecek Türk vatandaşlarının Bordo pasaporta sahip olması gerekmektedir. Bordo pasaportlu vatandaşlar yalnızca havayolu ulaşımını kullanmak koşulu ile 30 gün süre ile tek giriş vizesi elde edebilmektedir. Meksika vizesinde elektronik vize olanağından yalnızca Umuma Mahsus Pasaport hamili vatandaşlar yararlanabilmektedir. Hususi ve Hizmet Pasaportu olan vatandaşlar Meksika konsolosluğuna ya da Büyükelçiliğe müracaat ederek etiket tipi vize alabilmektedir. Türk vatandaşlarda Schengen Bölgesi ülkelerine ek olarak ABD, Japonya, Kanada, İngiltere gibi daha pek çok ülkede de geçerli olan bir vizeye sahip olması durumunda Meksika’ya vizesiz de seyahat etmek mümkün olabilmektedir.

Meksika Vizesi Başvuru Formu Nereden Alınır, Nasıl Doldurulur?

Meksika vize başvuru formu https://www.inm.gob.mx/sae/publico/tr/solicitud.html linki içerisinde yer almaktadır. Bu linkten yararlanılarak Meksika’nın vize başvuru formuna detaylı şekilde erişilebilmektedir.

Meksika Vizesi Çeşitleri Nelerdir?

Meksika vize türleri aşağıda üç ana başlık halinde açıklanmıştır:

Meksika Turistik Vizesi: Bu vize türünde elektronik vize onayı için Meksika’ya gidilecek havayolu şirketinin hangisi olduğu önemlidir. Şirketin SAE sistemine katılıp katılmadığı kontrol edilmelidir. Turistik vizede elektronik vize kolaylığından yararlanılabilmesi için Meksika’nın tanıdığı bir ülkenin vatandaşı olmak gerekmektedir. Bu ülkelerin vatandaşları geçerli pasaportları ya da seyahat belgeleri ile turist olarak Meksika’yı ziyaret edebilmektedir. Turistik vizede elektronik olanaklar kara ve deniz yolu üzerinden Meksika’ya gelen turistlerde geçerli olmamaktadır. Elektronik turist vizesi ile bir ay içerisinde Meksika sınırlarına tek giriş yapılabilmektedir. Bu vizede vatandaşlar ülkede maksimum 180 gün konaklama olanağına sahiptir.

Meksika Ticari Vize: Bu vize ile ülke içerisine girmeyi düşünen vatandaşların Meksikalı bir kamu kurumundan ya da özel kurumdan davet mektubu alması gerekmektedir. Davet mektubu içerisinde Meksika’da faaliyet gösteren işletmenin resmi sicili bulunmalı, işletmenin misyonu ve kuruluş amacı belirtilmiş olmalıdır. İşletmenin adresi uzun hali ile mektup içerisinde bulunmalıdır. İşletmenin iletişim bilgileri, üstlenilen faaliyetin ortalama süresi, ülke içerisine çağrılan kişinin masraflarının nasıl ödeneceği ile ilgili bilgiler de mektupta yer almalıdır. Meksika’da kurumun son 12 aya ilişkin yatırım kanıtları davet mektubu ile bir arada ibraz edilmelidir.

Meksika Aile Ziyaret Vizesi: Meksika’da bulunan aile ve akrabaların ziyaretleri için kısa süreli yapılan bir vizedir. Memurlar aile ziyaret vizesinden faydalanmak ister ise en az 6 ay geçerli pasaporta sahip olmalıdır. Ayrıca Meksika vize başvuru formu, son altı ay içerisinde çekinen 4 tane biyometrik fotoğraf, vize talep formu, kişilerin son 3 ayı içeren maaş bordrosu gibi belgeler de memurlardan talep edilmektedir. Ülkeye aile vizesi ile girmeyi düşünen kişilerin banka hesabını kanıtlayan bir referans mektubuna da ihtiyacı bulunmaktadır. Referans mektubunun aslı ya da kopyası aile ziyaret vizesi başvurusunda kullanılabilmektedir.

Meksika Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Meksika vize evrakları aşağıda detaylı olarak yer almaktadır. Bu evraklardan yararlanarak Meksika vizesi için gereken başvuru sağlanabilmektedir:

En az 6 ay boyunca geçerli olan pasaport,

Vatandaşın kimlik bilgileri ile doldurulan Meksika Vize Bilgi Formu,

En az 6 ay önce çekinen ve arkasında beyaz fon kullanılan vesikalık vize fotoğrafının taranmış hali (Fotoğrafın renkli olması, 4,5 x 3,5 cm ebatlarında olması ve 4 adet olması gerekmektedir.),

Pasaport fotokopisinin hem ilk hem de son taranan hali

Vatandaşa ait T.C kimlik kartı fotokopisinin taranmış hali (Meksika vize başvurusunda kullanılan pasaportun bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliğinin olması gerekmektedir. Son 10 yıl içerisinde alınmış olan bu pasaportun arkasında en az iki boş sayfa bulunmalıdır.),

Kişilere ait banka hesap cüzdanı (İlgili ülkenin konsolosluğu vize müracaatı yapan kişinin masraflarını karşılayabilmesi için böyle bir zorunluluk koymuştur. Bankanın kabul edilebilmesi için son 3 aydır aktif olarak kullanılıyor olması gerekmektedir. Başvuru sırasında banka hesap hareketleri, banka ıslak imzası ve kaşe ek olarak iletilmelidir.),

Meksika’da yer alan bir kurumdan gönderilen davet mektubu (Vize için başvuruda bulunacak kişi gerek resmi kurumdan gerekse de özel kurumdan alacağı davet mektubu ile ülkeye giriş yapabilmektedir. Mektupta davet edilen kişinin isim ve soyadı açık bir şekilde belirtilmiş olmalıdır.),

Seyahat rezervasyonu (Konsolosluk ya da Büyükelçilik gibi vize başvuruları sırasında seyahat verilerini içeren bir rezervasyon sunulmalıdır.),

Meksika’ya geçecek vatandaşlara ait seyahat sağlık sigortası (Ülke, vize başvurusu yapan kişilerin seyahat süresini kapsayan masraflarını karşılayabilmesi için 30.000 EUR teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırılmasını zorunlu tutmaktadır. Bu sağlık sigortası acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını karşılayabilmektedir.)

Meksika Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Meksika vizesi ücreti 48 USD olarak belirlenmiştir. Meksika vizesi almak isteyen vatandaşların belirtilen ücreti tam ve nakit olarak Meksika Konsolosluğu’na teslim etmesi gerekmektedir.

Meksika vize başvurusunun tamamlanabilmesi için vatandaşlardan vize ücretinin ödenmesi talep edilmektedir. Ödenen bu ücretler Meksika vize başvuru sonucu olumsuz olsa dahi sahibine iade edilmemektedir. Bu nedenle vize için başvuru yapan kişilerin hassas davranması ve istenen evrakları eksiksiz olarak doldurması önerilmektedir. İbraz edilen bilgilerin birbirini destekler nitelikte olması vizenin daha hızlı onay almasını sağlayacaktır.

Meksika vize işlemleri sırasında talep edilen vize ücreti içerisinde KDV de yer almaktadır. Bu ücret ilgili Konsolosluk üzerinden alınmakta olup ardından diğer işlemlere geçilmektedir. Ücretin yatırılması sonrasında evraklarda görülen herhangi bir eksik ya da gerçeği yansıtmayan bilgiler ücretin yanmasına neden olabilmektedir. Eksikliğe ya da karmaşıklığa neden olmaması açısından Meksika seyahat planı ile ilgili yapılacak değişikliklere en az 30 gün öncesinden başlanması önerilmektedir.

Meksika Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Meksika’ya giriş için turistik ya da aile vizelerine başvuru yapacak vatandaşların dikkat etmesi gereken durumlar aşağıdadır:

Meksika’ya girmek için turistik vizeye başvuru yapan bireylerin pasaportları 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. 10 yıldan daha önce alınan ve güncelliğini yitiren pasaportlar ile vize başvurusu yapılamamaktadır.

Turistik vize işlemleri için bireyler e visa uygulamasını kullanabilmektedir. Bu uygulama özellikle Meksika’ya gerçekleştirilen kısa süreli ziyaretlerde geçerlidir. E visa uygulamasından yalnızca bazı ülkeler yararlanabilmektedir. Bu ülkeler arasında Türkiye, Ukrayna ve Rusya yer almaktadır.

Meksika için yapılan turistik vize başvurusu tek girişli yapılabilmektedir. E visa alan kişilerin 30 gün içerisinde ülke içerisine girmesi gerekmektedir. Aksi bir durumda vizenin geçerliliği sona erecektir.

Turistik vizeden yararlanarak ülkeye giren bireyler en fazla altı ay ülke içerisinde kalabilmektedir. Kalış süresi bazı durumlarda Meksika gümrük memuru ya da Meksika sınır memuru tarafından belirlenmektedir.

Pasaportunda Amerika vizesi olan vatandaşlar herhangi bir işlem yapmadan Meksika içerisine vizesiz olarak giriş yapabilmektedir.

Meksika Vizesi Neden Reddedilir?

Meksika vize ret nedenleri arasında sahte evraklar ile işlem yapılması ya da eksik evrakların sunulması gibi maddeler yer almaktadır. Bunlara ek olarak seyahat amacını kanıtlayamayan kişilerin başvuruları da Konsolosluk tarafından reddedilebilmektedir. Meksika için vize almaya çalışan kişilerin ülke seyahatini bitireceğini ve ülkeden ayrılacağını gösteren belgenin ibraz edilememesi de vizenin reddine neden olabilmektedir. Meksika vize başvurusunda istenen evrakların sağlanamaması ya da zamanında teslim edilmemesi başvurunun reddedilmesine yol açabilmektedir. Meksika vizesinin ret olmasına sebep olabilen bazı maddeler aşağıda detaylı olarak yer almaktadır:

Meksika Büyükelçiliği tarafından istenen verilerin istenen şekilde sunulamaması,

Ülke içerisine girecek olan vatandaşların banka hesaplarında yeteri miktarda paranın olmaması,

Meksika için vize almayı düşünen vatandaşların bu ülkeye gitme amacını net olarak başvuru formunda belirtmemiş olması,

Başvuruda bulunan vatandaşların daha önce aynı ülkeye seyahat etmiş ise herhangi bir olumsuz izlenime ya da davranışa sahip olması,

Başvuruda bulunan vatandaşların ülke kanununa uyumsuz bir şekilde hareket etmesi,

Vize başvuru formunda vatandaşların ülkeden çıkış tarihlerini net olarak yazmaması,

Vize başvurusu sırasında kullanılan pasaportta eksik bilgilerin olması ya da pasaportun güncel olmaması.

Yukarda yer alan nedenlerden biri ya da birkaçı ile başvurusu iptal edilen vatandaşlar, olumsuz bulunan durumları düzelterek yeniden başvuru yapabilmektedir. 

Meksika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Meksika vizesi onay süresi için ortalama iki iş günü yeterli gelmektedir. İki iş günü bazen üçe ya da dörde çıkabilmektedir. Bunun nedeni Meksika Konsolosluğunun yoğun olmasıdır. Ayrıca başvurunun resmi tatil günlerinden birine denk gelmesi de vize başvuru sonuçlarının geç açıklanmasına neden olabilmektedir. Bunlara ek olarak Meksika’ya gelme amacına bağlı alınan vizelerin farklı türde olması da vize sonuçlarının açıklanma süresini etkilemektedir. Değerlendirme sürecinin uzaması vatandaşları korkutmamalıdır. Sürenin uzaması sonucun olumlu ya da olumsuz olmasını etkileyen bir faktör değildir.
Meksika vize başvuru sonuçlarının açıklanma süresine bağlı olarak vatandaşların en az 20 gün önceden Konsolosluk ile iletişime geçmesi önerilmektedir. Başvuruların şahsen yapılması gerekmemektedir. Bu nedenle vatandaşı temsilen herhangi bir kurumdan ya da bireyden yardım alınarak vize başvurusu yapılabilmektedir.
 

meksika meksika vizesi meksika vizesi nasıl alınır meksikaya nasıl gidilir meksika nerede