Meksika'da 2 Vali ve 3 Vekilin Kartellerle İlişkisi Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Sinaloa ve Potos eyaletlerinin valileri ile Temsilciler Meclisi'ne seçilen 3 üyenin uyuşturucu kartelleri ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

6 Haziran'da yapılan seçimlerde organize suç örgütlerinin müdahalesini engellemek amacıyla güvenlik önlemleri alan Meksika Ulusal İstihbarat Merkezi (CNI), güvenlik soruşturmalarında bazı adayların uyuşturucu kartelleriyle olan bağlantılarına rastladı. 

Kartel bağlantısı bulunan kişiler arasında Sinaloa Eyaleti Valisi seçilen Rubén Rocha Moya ve San Luis Potos Valisi seçilen Ricardo Gallardo Cardona ile Temsilciler Meclisi üyeliğine seçilen Emmanuel Reyes Carmona, Francisco Javier Huacus Escuivel ve Miguel Pavel Jarero Velazquez olduğu belirtildi.

Bağlı Oldukları Karteller Tespit Edildi

Ulusal Yenilenme Hareketi (Morena) adayı olarak Sinaloa Eyaleti Valisi seçilen Moya'nın Joaqun “El Chapo” Guzmn ve Ismael “El Mayo” Zambada'ya ait olan Pasifik Karteline bağlı olduğu belirlendi.

Meksika Yeşil Ekolojik Partisi (PVEM) adayı olarak San Luis Potos Valisi seçilen Cardona'nın ise, Kuzeybatı Karteli ve Los Zetas suç örgütleri bağlantısını halen devam ettirdiği tespit edildi.

Guanajuato Eyaleti Valle de Santiago bölgesinden seçilen Emmanuel Reyes Carmona'nın El Marro lakaplı Jose Antonio Yepez Ortiz'in yönettiği Santa Rosa de Lima karteli ile bağlantısı olduğu tespit edildi.

Francisco Javier Huacus Escuivel'in ise Apatzingn bölgesinde hakim olan Viagra Örgütüyle bağlantılı olduğu belirlendi. Miguel Pavel Jarero Velazquez'in de organize suç örgütü bağlantısı bulunduğu ifade edildi ancak hangi örgüt olduğu belirtilmedi.

Söz konusu kişiler hakkında henüz soruşturma başlatılmadı. 

 

meksika seçim eyalet temsilci kartel sinalos potos