Meksika'da Oy Kullanım Alanına Ceset Parçaları Fırlatıldı

TAKİP ET

Seçim döneminde suikastlerin ve faili meçhul cinayetlerin arttığı Meksika'da oy kullanım alanına kesilmiş başlar ve vücudun çeşitli bölgeleri fırlatıldı.

Meksika'da 15 eyalet valisi ile yerel ve bölgesel 20 bin 417 yöneticiyi seçmek için sandık başına gidildiği dönemde onlarca cinayet işlendi. Seçim öncesi işlenen cinayetlerin yanı sıra seçim anında da endişe veren anlar yaşandı. 

Baja California eyaletinin Tijuana şehrinde seçim merkezlerine kesik insan kafası fırlatıldı. Hacienda de las Palmeras caddesi üzerindeki 1440 numaralı seçim sandığına yaklaşan bir erkek oy kullanan insanların üzerine kesik baş fırlatıp olay yerinden kaçtı. Şehrin farklı bir bölgesindeki seçim alanına da iki torba ceset parçaları fırlatıldı. 

Seçim İçin Malzeme Taşıyan Komyonete Silahlı Saldırı 

Seçimlerin ilk gününde Chiapas eyaletinden geçen bir kamyonete silahlı saldırı yapıldı. Seçim malzemeleri taşıyan kamyonette bulunan 5 kişi yaşamını yitirdi.

Seçimlerden önce ve seçim günlerinde onlarca saldırı yapılırken Oaxaca’da seçim merkezi alanına da saldırıldı. Progreso de Lagunas semtindeki bir ilköğretim okulunda kurulan seçim merkezine gelen silahlı bir grup, seçmenleri tehdit edip oy pusulalarını çaldı.

Naucalpan şehrinde ise 2895 nolu seçim merkezine gerçekleştirilen bombalı saldırıda seçmenler yaralandı. 

meksika seçim kasik baş kafa ceset vücut parça alan oy kullanım merkez cinayet