Mektup Skandalı

TAKİP ET

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın 9 ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdiği ortaya çıktı

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın 9 ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Diplomatik nezaketten yoksun ve gayri-resmi bir dille kaleme alındığı görünen mektup tepki çekti.

Resmi Kaynaklardan Açıklama Gelmedi

Mektubu Trump'a yakınlığı ile bilinen Fox TV muhabirlerinden Trish Regan'ın paylaşması, Beyaz Saray basın mensupları tarafından mektubun doğrulandığının belirtilmesi ve resmi makamların hâlâ durumu reddetmemiş olması mektubun gerçek olduğu ihtimalini bir hayli kuvvetlendirmiş durumda.

Mektupta Erdoğan'ı "Sert Olma. Aptal olma." şeklindeki ifadelerle uyaran Trump, aynı zamanda Erdoğan'dan; Şahin Cilo kod adlı, asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan ve kendisini şuanda General Mazlum Kobani olarak tanıtan terörist ile müzakere etmesini istediğini belirtiyor.


Mektubun Tamamı Şöyle

Sayın Cumhurbaşkanı;

Hadi iyi bir anlaşma yapmaya çalışalım. Siz binlerce kişinin öldürülmesinin sorumlusu olmak istemezsiniz, ben de Türk ekonomisini yok etmek istemem, ki yaparım. Yapabileceklerimin küçük bir örneğini Rahip Brunson konusunda zaten size göstermiştim.

Sizin sorunlarınızı çözmek için çok çalışıyorum. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum sizinle müzakere etmek istiyor, geçmişte yapamayacağı pek çok tavizi vermeye razı. Yeni elime geçen, bana hitaben yazdığı mektubu ekte size gönderiyorum.

Eğer bunu doğru ve insani şekilde yaparsanız tarih size olumlu bakacaktır. Eğer iyi şeyler olmaz ise sizi sonsuza kadar şeytan olarak görecektir. Katı bir adam olmayın. Budala olmayın.

Sizi daha sonra arayacağım.

Saygılarımla.