Melatonin Hapının Virüsten Koruduğu İddia Edildi

TAKİP ET

ABD'deki Cleveland Clinic'te görevli bilim insanları, genelde uyku sorunu yaşayanların kullandığı melatonin hapının Çin virüsünü engellediğini öne sürdü.

Birçok ülkede aşı ve ilaç için çalışmalar ederken ABD’deki Cleveland Clinic’te yapılan ve PLOS Biology isimli dergide yayınlanan bir araştırmada, uyku sorunu yaşayan insanların kullandığı melatonin hapının virüsün bulaşmasını kısmen de olsa engellediğini öne sürüldü.

Uyku düzenini ayarlayan hormonun hastalığın bulaşma riskini yüzde 30 oranında azalttığı öne sürülürken bu konuda incelemelerin devam etmesi gerektiği kaydedildi.

Melatonin hapının erişilebilir ve ucuz olması sebebiyle bu keşfin çok büyük bir önemi olduğunu açıklayan ve araştırmayı yürüten Cleveland Clinic’in Genom Bilimi Enstitüsü’nde görevli bilim insanı Feixiong Cheng, “Bu sonuçlar çok önemli fakat insanlar henüz doktorlarına danışmadan bu takviyeyi alıp kullanmamalı. Daha geniş çaplı araştırmalar ve kontrollü deneyler bu ilacın etkisini ortaya koyacaktır. Fakat biz bu araştırmada melatoninin araştırılmaya  değer olduğunu keşfettik” dedi.

covid corona coronavirüs covid19 covid-19 korona koronavirüs virüs korona virüs çin virüsü çin yarasa dünya sağlık örgütü dsö sağlık kurulu üye üyesi sağlık kurulu üyesi fahrettin koca sağlık bakanı sağlık