Melek Aslan'ı 'Namus Temizlemek' İçin Öldüren Kardeş Tutuklandı: Azmettirici Eski Sevgili

TAKİP ET

Diyarbakır'da sokakta kardeşini öldürüp 'namusumuzu temizledik' diyen Mustafa Aslan tutuklanırken olayın arkasındaki azmettirici eski sevgili Orhan V. ise hala aranıyor.

24 yaşındaki Melek Aslan, çarşamba günü Diyarbakır'ın Ofis semtinin en işlek yerlerinden Sanat Sokağı'nda 21 yaşındaki kardeşi Mustafa tarafından başından ve göğsünden silahla 'namus temizlemek' için vurularak öldürüldü.

Kardeş katili Mustafa Aslan, Diyarbakır'da gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Aslan ilk ifadesinde "Namusumuzu temizledik" derken Melek Aslan'ın cansız bedeni, ondan geriye kalan çantası ve kitaplarını gösteren fotoğraf ise sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflardan biri oldu.

Katil Aslan, nöbetçi mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Melek Aslan'ın eski sevgilisi Orhan V. ise polis tarafından cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla aranıyor.

Melek Aslan Cinayetindeki Azmettirici

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğup büyüyen Melek Aslan, Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazanınca Diyarbakır'a geldi ve okulunu bitirdikten sonra burada yaşayan devam etti. Demirören Ajansı'nın (DHA) haberine göre, üniversiteden bir yıl önce mezun oldu ve bu süre zarfında Sakarya'da yaşayan Orhan V. ile tanışıp evlenmeye karar verdi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan Melek Aslan, kıskançlığı üzerine Orhan V.'den uzaklaştı. DHA'nın haberine göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne şikayet başvurusunda şu ifadeler yer alıyordu:

"Sakarya'da yaşayan Orhan V. ile yaklaşık bir yıl önce tanıştım. Sevgili olduk. Beni ailesiyle tanıştırdı. Evlerine gidip, geliyordum. Ben de Orhan'ı ailemle tanıştırdım, evlenecektik. Mezun olduktan sonra Orhan beni Sakarya'ya çağırdı. Ailemden habersiz yanına gittim. Kız yurdunda kalmaya başladım. KPSS'ye de hazırlandım. Orhan, Almanya'da iş yaptığından sık sık oraya da giderdi.

Orhan'la Sakarya'da bir kafede otururken bir erkek arkadaşım aradı. Açmamı istedi. Benden şüphelendi ve kıskandı. Bunun üzerine tartışmaya başladık. Beni tehdit edince Sakarya'da emniyete giderek şikayetçi oldum. Sonrasında da tehdit ve şantajları devam etti. Bunun üzerine tekrar şikayetçi oldum. Sosyal medya hesaplarımı kapattım. Telefonumdan kendisini engelledim ve 3 ay önce tekrar Diyarbakır'a geldim."

 

Genç kadın ifadesinde, Orhan V.'nin ailesi üzerinden kendisine ulaşmaya çalıştığını aktardı:

"Bana ulaşamayınca aileme ulaşmış. Ne söylediğini bilmiyorum ama ailem beni aradı ve tepki verdi. Sonrasında da ailem benimle irtibatı kesti. Ancak Orhan peşimi bırakmadı. Telefonumdan arayarak çekiliş kazandığımı söylediler. Bir otele davet ettiler. Gittiğimde Orhan oradaydı. Kendisiyle görüştüm. Tekrar tartışmaya başladık. Beni darp edince tekrar şikayetçi oldum. Sonrasında yine Diyarbakır'da defalarca karşıma çıktı. Sosyal medya üzerindeki hesaplardan tehdit ve şantajla devam etti."

Melek'in şikayeti üzerine ifade veren Orhan V. ise "Melek Aslan eski sevgilim olur. Kendisine 30 bin euro vermiştim. Onu istediğim için böyle yalanlarla benden şikayetçi oldu" iddiasında bulunmuştu.

Melek'in Arkadaşı Eski Sevgili Azmettirdi Dedi

Melek Aslan'ın liseden arkadaşı azmettirici eski sevgiliyi işaret ederek "Ailesi eve gelmesi için ısrar etmiş ama gelmek istememiş, erkek arkadaşı aileyi arayıp onlara bir şeyler söylemiş. Yani o adam telefonda aileye ne demişse Melek bu sebepten dolayı öldürülmüş olmalı. Erkek kardeşi arayıp geleceğini söylemiş ama Melek kardeşinin böyle bir şey yapacağını aklından geçirmemiş olacak ki onunla buluşmak için parkta sözleşmiş, Melek oraya kardeşini görmeye gideceğini sanmış, ne bilsin kardeşinin katilini olacağını. Çok üzüldüm gerçekten. Lisede çok samimi değildim, o üst sınıflardaydı, her zaman elinde kitapla görürdüm onu, okul koridorlarında bir köşede kişisel gelişim kitaplarını okurdu, o harika bir öğrenciydi, çok yazık oldu" şeklinde konuştu.

Kadın Örgütleri: Azmettirici Eski Sevgilinin de Ceza Alması Gerekli

Diyarbakır'daki kadın örgütleri de, Melek Aslan'ın vurulduğu sokakta bir basın açıklaması yaptı ve koruma kararına rağmen herhangi bir yaptırım uygulamayan mekanizmanın, 'Orhan V.'nin, Melek Aslan katliamında azmettirici bir rol almasına sebep olduğunu' belirterek, "Buradan Orhan V.'nin bir an önce cezai yaptırıma tabi tutulması gerektiğini de belirtiyoruz. Melek Aslan'ın katledilmesinde tek sorumlu kardeşi değil, Sakarya'dan Adıyaman'a oradan Diyarbakır'a uzanan kadın düşmanlığıdır. Bu olay bize Türkiye'nin her kentinde kadına yönelik şiddetin, kadın katliamlarının nasıl organize bir şekilde uygulanabildiğini gösteriyor. Uzaklaştırma kararına rağmen, harekete geçen erkek zihniyet kendini Sakarya'dan Adıyaman'a, oradan da Diyarbakır'a kadar var etmiştir. Her yerde kadını katledenler erkek zihniyeti, erkek politikalarıdır. Bu politikalara karşı kadın mücadelesini her gün biraz daha büyüterek alanlarda durmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklama gerçekleştirdiler.

melek aslan sözde namus cinayeti kardeş kardeşi vurdu kardeşini namusunu temizlemek için öldürdü diyarbakır cadde ortasında kız kardeşini vurdu mustafa aslan tutuklandı kardeş katili mustafa aslan tutuklandı melek asl