Melih Bulu'nun 2008'de Sanal Akıncılar İsimli Trol Ekibinin Başı Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

AKP'de birçok görev üstlenen ve son olarak İstanbul 1'inci Bölge'den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'nun Boğaziçi rektörlüğüne atanması tartışılmaya devam ederken kayyum rektörle ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı.

Odatv'nin haberine göre, Melih Bulu'nun, 2008 yılında sanal ortamda trollük için 30 kişilik profesyonel bir ekip kurduğu ifade edildi. AKP'ye ve Erdoğan'a karşı olumsuz eleştirilere karşılık vermek için kurulan "Sanal Akıncılar" adlı grubun başında, o dönem AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Melih Bulu'nun bulunması rektörlük tartışmasına yeni bir boyut ekledi.

Sanal Akıncılar isimli grubun o dönemde Facebook grupları oluşturup Youtube videoları yayınlarak  parti propagandasına trollük faaliyeti yaptıkları öğrenildi.

Melih Bulu o dönem yaptığı açıklamalarda; ekiplerinin, iç politika, dış politika ve ekonomi gibi konularda uzmanlaştığını anlatırken internet üzerinden partileri için çalışan kişi sayısını 300 olduğunu belirtmişti.

Melih Bulu, Sanal Akıncılar’ın bilişim teknolojilerine çok yatkın isimlerden oluştuğunu anlatarak, "Ekip üyeleri interneti çok iyi bilmenin yanı sıra, siyaseti hem ülke çapında hem de dünya çapında izleyen meraklı gençlerden oluşuyor" diye konuşmuştu.

boğaziçi boğaziçi rektör Boğaziçi Dayanışması boğaziçi öğrencileri boğaziçili boğaziçi üniversitesi melih bulu rektör eylem boykot tutuklama boğaziçi tutuklama akademisyenler protesto sırt döndü sırtlarını dönd