Melih Gökçek, Başkanlık Döneminde Dubai'de İnşaat Şirketi Açmış

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'de bir inşaat şirketi kurduğu ortaya çıktı.

Melih Gökçek'in başkanlık döneminde Ankara Belediyesi'nin Dubai'de bir inşaat şirketi kurduğu ortaya çıktı. Belediye iştirakleri Metropol İmar AŞ ve ANFA’nın da ortaklığı ile Dubai’de bir inşaat şirketi kurduğu ortaya çıkan Gökçek'in “Metropol Gulf Landscaping and Construction” adıyla, 2004’te kurulan şirkete ortak olduğu anlaşıldı.

Metropol İmar yüzde 25, ANFA ise yüzde 24 hisse ile ortak oldu. Kalan yüzde 51’lik hissenin ise Dubaili Buti Khalifa Buti Bin Darwish’e ait olduğu belirtildi. ANFA’yı temsilen daha sonra Osmanlıspor’a dönüşen Ankaraspor’un eski başkanlardan olan İsmail Hilmi Gökçınar, Metropol İmar’ı temsilen de Ankaraspor’un yöneticilerinden olan Cahit Duru tam yetkili kılınırken, genel müdür olarak ise yüzde 51 hisse Dubalili iş insanına ait olmasına karşın Bülent Alan getirildi. 

Değer tespitine ilişkin rapora göre şirkete yüksek meblağlar karşılığında koltuk, masa, halı gibi lüks ofis malzemeleri, mobilya takımı, elektronik cihazlar, son model araçlar ve vinç alındı. Ayrıca şirketin, taşıt kredisi borcu olduğu ve halihazırda 1 milyon 157 bin 642 lira zarar ettiği tespit edildi. “Şirketin merkezinin Dubai’de bulunması ve Dubai’de vergi olmaması nedeniyle herhangi bir vergi mükellefiyeti olmadığı” da raporda belirtildi.

melih gökçek dubai ankara şirket inşaat