Melih Gökçek'in Ankara'ya Başkent Gaz Kazığı

TAKİP ET

Yüksek faturalar vatandaşın belini bükerken bir darbe de Melih Gökçek'in özelleştirdiği Başkent Gaz'dan geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden istifa ettirilen Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında belediyeye ait olan Başkent Gaz'ı belediyenin hiçbir hissesi kalmayacak şekilde özelleştirdi.

Bu özelleştirme sonrasında vatandaşlar Başkent Gaz'la ciddi sorunlar yaşar oldu. 

Bilhassa son aylarda Türkiye'de yüksek faturalar vatandaşların belini bükerken bir darbe de Başkent Gaz'dan geldi.

Başkent Gaz, kış ortasında vatandaşların eskimiş doğalgaz sayaçlarının, kombilerinin veya doğalgaz tesisatlarının 5 gün içerisinde değiştirilmesini tebliğ etti.

Kış ortasında vatandaşları zora sokacak olan bu uygulama doğalgazın kesilip yeniden proje çizilmesi gerektiği anlamına geliyor.

Sayaçların durumu, değiştirilme tarihinin yaklaşması gibi hususlar Başkent Gaz'ın sisteminde olduğu halde bu değişiklik tebliğinin yazın değil kışın ortasında yapılması vicdansızlık olarak değerlendirildi.

Hele ki vatandaşların beli hem AKP iktidarının ekonomi politikalarından hem de fahiş doğalgaz, elektrik faturalarından bükülmüşken böylesi külfetli bir işlemin yaptırılması için 5 gün süre verilmesi vatandaşları kara kara düşündürüyor.

başkent gaz melih gökçek ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi gaz doğalgaz doğalgaz fautrası doğalgaz tesisatı doğalgaz sayaçları özelleştirme