Meloni, Rus İkilinin Telefon Şakasına Maruz Kaldı: Ukrayna'dan Bıktık

TAKİP ET

İtalya Başbakanı Meloni, Rus komedyenlerin telefon şakasına maruz kaldı. Kendilerini üst düzey Afrikalı politikacılar olarak tanıtan komedyenler, Meloni'nin Ukrayna ve daha birçok konudaki görüşünü ses kaydına aldılar.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, telefon şakaları ile tanınan Rus komedyenler Vovan ve Lexus'un (asıl adları Vladimir Kuznetsov ve Aleksej Stoljarov) telefon şakasına maruz kaldı.

İtalyan la Repubblica gazetesinde yer alan habere göre Meloni'ye kendilerini Afrikalı üst düzey politikacılar olarak tanıtan komedyenler, Meloni'nin Ukrayna ve Afrika'dan gelen göçmenler konusundaki birçok görüşünü aldıkları ses kaydını yayınladı.

Kendilerini Afrikalı üst düzey politikacı olarak tanıtan ikilinin Meloni'ye, Avrupa Birliği'nin tüm parasının Ukrayna'ya gittiğini bu sebepten dolayı yardım isteyemediklerini ve Ukrayna'dan bıktıklarını dile getirdiği konuşmasında Meloni şöyle bir yanıt verdi:

''Sorun, uluslararası hukuku ihlal etmeden her iki taraf için de kabul edilebilir bir çözülmelidir. Bu durumun nasıl ele alınacağına dair bazı fikirlerim var ancak düşüncelerimi sunmak için doğru zamanı bekliyorum. Ukrayna'nın karşı saldırısı planlandığı gibi gitmeyebilir''

Afrika'dan gelen göçmenlere ilişkin açılan konuda ise Meloni şu ifadeleri kullandı:

"Durum oldukça karmaşık. Yılbaşından bu yana çoğunluğu Tunus'tan olmak üzere 120 binden fazla insan geldi. Durum tüm cepheler için çok zor; insani durum, lojistik durum, güvenlik durumu.  Afrika'da gelişen durum nedeniyle bu akının artabileceğini düşünüyorum.''

Meloni bu sözlerinden sonra ise Avrupa Birliği'nin İtalya'yı bu konuda yalnız bıraktığını ifade ederek, ''Avrupa uzun bir süre İtalya'yı yalnız bırakarak sorunu çözebileceğini düşündü.'' sözleriyle eleştirdi.

Bakanlar Kurulu ise yapılan bu şaka  hakkında la Repubblica'ya ''Pişmanlık, sahtekarlar tarafından kandırıldık'' açıklamasını yaptı.

giorgia meloni telefon şakası italya vovan ve lexus ukrayna