Meloni'yi Gezdiren Ortaylı: Çiğ Et Yiyen Afrikalı Bir Kesim Var İnşallah Onları Göndermezler

TAKİP ET

Giorgia Meloni'yi Kapalıçarşı'da gezdiren İlber Ortaylı, zencilerin Türkiye'ye gönderilmesi ihtimalini değerlendirdi.

Türkiye'yi ziyaret eden ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi, Kapalıçarşı'da tarihçi İlber Ortaylı gezdirdi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Kapalıçarşıyı Ziyaret Etti

HaberTürk canlı yayınına katılan Ortaylı'nın, Meloni ile olan görüşmesinden bir kesit olarak sunduğu İtalya'nın Afrikalı göçmen tezi ve zencilerin Türkiye'ye gönderilmesi ihtimalini değerlendiresi sosyal medyada gündem oldu.

'Çiğ Et Yiyen Afrikalı Bir Kesim Var. İnşallah Onları Göndermezler'

Meloni'nin Afrikalı göçmenlerin İtalya ve Türkiye'ye geleceği tezini söylediğini açıklayan Ortaylı, daha sonrasında ise şu ifadeleri kullandı.

''Çok önemli bir tezleri var, Afrikalı göçmenler İtalya’ya ile bize gelecekmiş. İtalya'nın doğru, yabancıyı kaldıracak bir yapısı yok ne mekanı yeter ne hizmetleri ne de yapısı.

Türkler, o kadar zenci düşmanı falan bir millet değildir. İyi kötü bu memleket şimdi tanımıyor Afrikalıları. Pekala arada sempatik bir ilişki var. Buradaki Afrikalılar çok fazla şikayetçi değiller ve bir şekilde ilişkiler normal şekilde gidiyor, problemimiz başka gruplarla. 

Çiğ et yiyen, afedersiniz sokaklarda işeyerek gezen, yatan, çıplak gezen Afrikalı bir kesim var, İnşallah onları göndermezler.''

Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'yi Vahdettin Köşkü'nde Ağırladı: İkili, Göç Konusunda İş Birliği Hakkında Konuştu

Giorgia Meloni İlber Ortaylı Afrikalı Göçmenler Zenciler Erdoğan İtalya Türkiye