Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: En Büyük İttifakı Kuruyoruz

TAKİP ET

Memleket Partisi'nin milletvekili aday listelerini belirlemek için yaptığı parti meclisi toplantısı, dün genel başkan ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin liderliğinde gerçekleşti.

Memleket Partisi’nin milletvekili aday listelerini belirlemek için yaptığı parti meclisi toplantısı, dün genel başkan ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin liderliğinde gerçekleşti. İnce, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük ittifakını kurduklarını söyledi. İnce, “Öğrenci, öğretmen, memur, çiftçi, emekçi, emekli, polis, işçi, asker gibi toplumun tüm sınıflarıyla ve en önemlisi helal lokma kazananlarla ittifak kuruyoruz” dedi.

İnce, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda da diğer partilerin oluşturduğu ittifakların ilke ittifakı değil, menfaat ittifakı olduğunu savundu. İnce, “Birbirine selam vermeyecek insanlar koltuk sevdası için bir araya gelmişler. Tepedekilerin bir araya gelmesi tabanın bir araya geleceği anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi’nin kuruluş amacının Türkiye’ye yeni bir seçenek sunmak olduğunu belirten İnce, partinin siyasi pozisyonunu sol veya sağ olarak tanımlamadığını vurguladı. İnce, “Ne sağdan, ne soldan, Atatürk’ün yolundan” sloganını hatırlatarak, partinin Atatürkçülüğü benimsediğini kaydetti.

İnce ayrıca partinin hedeflerini de şöyle sıraladı: “İçeride ve dışarıda güçlü bir devlet olsun, pasaportumuz itibarlı olsun, demokrasi standartları yüksek olsun, insan hakları karnemiz düzgün olsun istiyoruz. Mavi Vatan’a sahip çıkılsın, denizlerdeki menfaatimiz korunsun, savunma sanayimiz güçlü olsun, topraklarımızdan bereket fışkırsın, çocuklarımız ucuz et yesin, ucuz süt içsin istiyoruz.” 

memleket partisi Muharrem İnce ittifak