Memleket Partisi Olağanüstü Kurultayı: Birileri Bizi Sattı, O Yüzden Buradayız

TAKİP ET

Memleket Partisi, altı üst düzey ismin istifasının ardından parti meclisini yenilemek üzere 1. Olağanüstü Kurultay'a gitti.

Memleket Partisi, yönetimdeki istifa dalgasının ardından ilk olağanüstü kurultayını Ankara’da bulunan bir otelde gerçekleştirdi. Muharrem İnce liderliğinde 13 ay önce kurulan partide, geçtiğimiz günlerde yaşanan üst düzey istifalar nedeniyle 60 kişiden oluşan parti meclisi 43 kişiye düşmüş, İnce yaşanan istifaları ‘kuruluş sancısı’ olarak değerlendirerek olağanüstü kurultaya gideceklerini açıklamıştı.

Parti meclisini yenilemek üzere bugün toplanan olağanüstü kurultaya, eşi Ülkü İnce birlikte katılan Muharrem İnce, partililerin oluşturduğu koridordan "Gençlerin umudu" sloganlarıyla geçerek kurultayın yapılacağı salona giriş yaptı.

İnce, kurultayı ‘olağanüstü’ yapmalarının nedenini, “Dağ başını duman almış dedik, beraber yola çıktık. Birileri bizi sattı, o yüzden buradayız. Neden sattıklarını zaman gösterecek. Ben sizinle sonsuza kadar yürümek için buradayım. Bu ülkenin kaderini değiştireceğiz” sözleriyle açıkladı.


memleket partisi olağanüstü kurultay muharrem ince