Memleketi Antalya'da Coşkuyla Karşılanan Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz Şehir Turu Attı

TAKİP ET

Altın kemeri memleketi Antalya'ya getiren Ali Gürbüz şehir turu attı.

660. Tarihi Kırkpınar Güreşleri finalinde İsmail Koç'u mağlup ederek altın kemere uzanan Başpehlivan Ali Gürbüz, coşkuyla karşılandığı memleketi Antalya'da şehir turu attı.

Kendisini coşkuyla karşılayan hemşehrileriyle fotoğraflar çektiren Ali Gürbüz kazandığı başpehlivanlığı memleketine armağan ettiğini belirtirken, önümüzdeki sene düzenlenecek olan 661. Tarihi Kırkpınar Güreşleri için şimdiden hazırlanmaya başlayacağını ifade etti.

Altın kemeri babası Kırkpınar Başpehlivanı Recep Gürbüz'ün kabrine götüreceğini söyleyen Gürbüz, "Ancak asıl önemli olan seneye de başpehlivanlığı kazanıp, altın kemerin ebedi sahipliğini hak etmek. Antalya'dan Kırkpınar'da ilk kürsüyü dedem yaptı. İlk başpehlivanlığı ise babam getirdi. Sonrasında Antalya güreşi büyük ivme kazandı. Bunda dedemin ve babamın büyük emeği var. Ben de bunu altın kemerin ebedi sahibi olarak taçlandırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Edirne'de geçirdiği fayton kazası ile ilgili olarak ise Başpehlivan Gürbüz, "Bana bir şey olmadı ama yanımdaki 2 kişi hafif yaralandı. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.

Memleketi Antalya'da Coşkuyla Karşılanan Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz Şehir Turu Attı