Memur Fahrettin'den AA Açıklaması: Türkiye Cumhuriyeti Ciddi Bir Devlettir

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Soylu Sorusu" ile AKP'li bakanlarda soğuk duş etkisi yaratan Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın kovulmasına ilişkin yorum yapmaktan geri durmadı.

AA muhabiri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin düzenlediği basın toplantısında "AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?" diye sormuştu.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan, organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker'in Soylu'ya yönelik iddialarına ilişkin AA muhabirinin AKP'li bakanlara sorduğu soruyu "kahpelik" olarak nitelendirmiş ve AA Genel Müdürü Serdar Karagöz'ü istifaya çağırmıştı.

Soylu cephesinden yükselen bu ağır tepkinin ardından AA'nın kurumsal hesabından yapılan yazılı açıklamada, bakanlara "Soylu sorusu"nu yönelten söz konusu muhabir Musab Turan'ın iş akdinin feshedildiği duyurulmuştu.

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, Nisan'da bu göreve atandıktan sonra bir an bile geçirmeden onu ziyarete koşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da bu konuda derhal bir yorum yapmaktan geri durmadı. AA'nın fesih duyurusunu alıntılayan Memur Fahrettin, "devlet ciddiyeti" gibi kendisine oldukça uzak bir mefhumdan dem vurarak şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder. Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz."

Anadolu Ajansı AA muhabiri iş akdi feshedildi Musab Turan kovuldu Musab Turan Süleyman Soylu Sedat Peker Mazhar Yıldırımhan Fahrettin Altun İletişim Başkanı kahpelik AKP mafya devlet hesaplaşması mafya organize