Memura ve Emekliye Zam Teklifi Meclis'e Sunuldu

TAKİP ET

Memur ve emekliye yüzde 30 zam ve emekli maaşının alt sınırını 5.500 TL yapan düzenlemeleri de içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunuldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü AKP grup toplantısında, en düşük emekli maaşını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkardıklarını belirtmişti.

DHA'nın aktardığına göre AKP Grubu, emekli maaşının alt sınırını 5 bin 500 TL yapan düzenlemeleri de içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

TBMM Başkanlığına sunulan yasa teklifi ile beraber, memur maaşları yüzde 30 artacak, SGK destek primi ise 100 liradan 400 liraya çıkarılacak.

Erdoğan"Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza yüzde 25 oranını daha da yukarı çıkaracak formüller bulma talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. En düşük emekli maaşını da 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Bunların yılın ilk 6 ayına ait zamlar olduğunu, yılın ikinci yılında toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum." demişti.

memura zam emekliye zam memur emekli memur zammı emekli zammı