Memurlara Verilen Sözde Zammı Kabul Eden Başkanın Maaşı Dudak Uçuklattı

TAKİP ET

Memurlara verilen zammı öven Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın 32 bin 115 lira maaş aldığı ortaya çıktı.

Memur-Sen, memurlara verilecek zam konusunda 2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 5+enflasyon farkı, ikinci yarısı için ise yüzde 7+ enflasyon farkı ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşmanın ardından zam oranı ve Memur-Sen başkanı Ali Yalçın, eleştirilerin hedefi oldu. 

Eleştirilere karşı sefalet zammını öven Ali Yalçın'ın maaşı ortaya çıktı. Hükümet ile vardığı anlaşmayla memurların emeklerine hiçe sayan Yalçın'ın Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı olarak 32 bin 115 lira aylık ücret aldığı, Ocak 2022'de de ücretinin 36 bin liraya yükseleceği öğrenildi.

Tüm Sendika Yöneticileri Maaşlarını Açıklamalı

Yalçın'ın maaşının ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz, “Kendi maaşını 30 bin liraya çıkaranlar, emekçilerin haklarını koruyamaz. Tüm sendika yöneticileri maaşlarını açıklamalı” dedi. 

Memur-Sen Başkanı'na şu ilkeler çerçevesinde ve genel kurullarda delege kararı ile maaş ödeniyor:

“Yönetim kurulu üyelerine, memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısının 7.000 rakamıyla çarpımı sonucu çıkan miktarı aşmamak üzere genel başkan yardımcıları için eşit miktarda, genel başkan için ise genel başkan yardımcıları için belirlenen ücretin yüzde 10'u fazla olmak kaydıyla net maaş ile aile ve çocuk yardımı ödenir. Bu ödemelerden kaynaklanan vergi, harç ve benzeri giderler ile sosyal güvenlik prim tutarları genel merkez bütçesinden karşılanır.”

memur-sen başkanı ali yalçın 32 bin maaş zam sefalet