Memurları Erdoğan da 2001 Yılında Uyarmış

TAKİP ET

Dönemin muhalefet partisi AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu gibi memurları uyardığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bürokratlara seslenmiş ve iktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacağını söyleyerek "Siz Erdoğan ailesinin değil bu devletin şerefli memurlarısınız. Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. Emir almıştım diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun" demişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını tehdit olarak niteleyerek "Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi, siyasi garabetini bir kenara bıraktım aynı zamanda açıkça bir suçtur" demişti.

Dönemin muhalefet partisi AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2001 yılında yaptığı bir grup toplantısı konuşmasında kamu görevlilerinin suç işlediğini belirterek onları kanun çizgisine gelmeye davet ettiği ortaya çıktı.

"Devletin imkanları belli bir siyasi parti veyahut da siyasi maksatlı operasyonlar için kullanılıyor. Devletin bürokratlarına suç işlettiriliyor" diyen Erdoğan'ın söz konusu konuşmada "Bütün bunlardan sorumlu olan hükümet üyeleri kendileriyle görüşen arkadaşlarımıza olaylara el koyacaklarını söylemelerine rağmen, gözaltındaki vatandaşlarımıza kötü muamele günlerce sürmüştür. Buradan açıkça ilan ediyorum, bu işleri yapanlar, yaptıkları hukuksuz ve ahlaksız her türlü faaliyetin altında ezilecekler" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Memurları Erdoğan da 2001 Yılında Uyarmış Bütün bunlardan sorumlu olan hükümet üyeleri kendileriyle görüşen arkadaşlarımıza olaylara el koyacaklarını söylemelerine rağmen gözaltındaki vatandaşlarımıza