Menzilci Hizmetli Hastane Müdürü Oldu

TAKİP ET

Bir hizmetli, Türk kontrolü altındaki Afrin'de açılan hastaneye müdür yapıldı.

Hatay Kırıkhan İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde şoför olarak görev yapan Şerif Demir, çalıştığı kurumda şoför ihtiyacı olmasına rağmen "yurt dışı tazminatı alabilsin" diye Afrin Devlet Hastanesi'ne özel kalem müdürü olarak atanmıştı.

Fakat Afrin'de yaşanan skandallar bununla kalmadı.

"Yurt Dışı Tazminatı Alabilsin" Diye Atama

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'nde etkili olan iktidara yakın sendika Sağlık-Sen'in yöneticilerinin telkinleriyle farklı atamalar da yapıldığı ortaya çıktı. Bu atamalarda söz konusu personelin "yurt dışı tazminatı alabilmesi" amacı güdüldüğü ileri sürülüyor.

Menzilci Hizmetli Hastane Müdürü Oldu

İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmetli kadrosunda bulunan Abdulkadir Sural'ın Afrin Devlet Hastanesi'ne müdür olarak atandığı ortaya çıktı. İktidara yakınlığıyla bilinen Sağlık-Sen'in temsilcisi olduğu öğrenilen Sural'ın geçmişte de sahte lise diploması iddiasıyla soruşturma geçirdiği ve bu iddiaların örtbas edildiği öne sürülüyor.

Menzilci Müdürden Personele "Menzil Tarikatına Katılın" Baskısı

Menzil tarikatıyla ilişkili olduğu belirtilen Sural'ın görevlendirmesini yapan Menzilci İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'ın kurum personellerine Menzil tarikatına katılmaları içn baskı yaptığı da iddialar arasında.

menzil menzilci hizmetli hastane müdürü oldu abdulkadir sural