Altılı Masa'nın Merakla Beklenen Son Toplantısı Başladı

TAKİP ET

Millet İttifakı bugün en kritik toplantısını gerçekleştirecek. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin katılımıyla gerçekleşecek toplantı Saadet Partisi Genel Merkezi'nde başladı.

Millet İttifakı bugün en kritik toplantısını gerçekleştirecek. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin katılımıyla gerçekleşecek olan toplantının gündemi, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi olacak. 

Altılı Masa, geçtiğimiz bir yılda deprem gündemiyle yapılan özel bir görüşme dışında toplam 11 toplantı gerçekleştirdi. Her ay bir partinin ev sahipliğinde düzenlenen Millet İttifakı'nın 12. toplantısı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde saat 14.00'te başlayacağı bildirildi.. Toplantıda ittifakın tarihi adımlarından biri olan cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ele alınacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının bugün belirlenebileceğini, ancak hemen açıklanmayabileceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Nasıl ki ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' metnini, Anayasa taslağımızı belirledik ve belirlediğimiz başka bir tarihte açıkladık, cumhurbaşkanı adayını da belirledikten sonra başka bir tarihte açıklarız" demişti. 

_____________________________________________________________________________________________

Saadet Partisi Genel Merkezi'ne ilk olarak Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

Temel Karamollaoğlu, CHP Liderinden sonra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı karşıladı.

Uysal'dan sonra Saadet Partisi Genel Merkezi'ne İYİ Parti Lideri Meral Akşener geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Akşener'den hemen sonra Karamollaoğlu'yla buluştu.

Toplantıya katılmak üzere son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu geldi.

Davutoğlu'nun da gelmesiyle birlikte liderler toplantının yapılacağı salona geçti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilecek toplantının saat kaçta biteceği bilinmiyor.

_____________________________________________________________________________________________

Toplantı sırasında çekilen ilk fotoğraf medyaya servis edildi.

altılı masa millet ittifakı Saadet Partisi chp iyi parti gelecek partisi deva partisi Demokrat Parti aday ekrem imamoğlu mansur yavaş kemal kılıçdaroğlu meral akşener