Meral Akşener: Afet Kaderdendir Ama Felaket Beştepe'dendir

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'deki Çalar Saat programında konuşuyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’deki Çalar Saat programında konuşuyor.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bu depremin yıkıntıları üzerinden bir şeyler oluşturulmaya çalışıldı eksiklikleri yanlışları anladık. Bireyler olarak ve siyasetçiler olarak anladık, 99’da. 2002’de bugün bizi yöneten arkadaşlarımız iş başına geldiler. 2017’den sonra bu bürokrasi denilen illet sayın Erdoğan’ın ayağına pranga bağlayan bu illetten de kurtulmak için partili cumhurbaşkanlığı denilen her şeyin bir kişinin kararına bağlı olduğu bir sisteme geçildi. Çok hızlı yürümesi gereken sistemin berbat bir bürokratik kararsızlık çıkardığını iyi kötü hissediyorduk da ben bu deprem esnasında gördüm karar alamıyor insanlar tüm bu yanlışlarına arka planında birincisi liyakatsizlik beceriksizlik ama bir de bu tek adam sisteminin getirdiği hızlı olması gereken kararların tam tersine alınamadığı. Yukarıdan talimat gelmeyince de hiçbir bürokratın kıpırdamadığı bir siste. Evet deprem olması bu topraklarda bir kaderdir ama afetin bir felakete dönüşmesi kader değil o beceriksizliktir. Afet kaderdendir ama felaket Beştepe’dendir. Umarım buradaki acayip beceriksizliklerin ortadan kaldırılması için adımlar atılır.

Afet Büyük Olup Yönetilemeyince Felaket Büyük Olmuş

Afet büyük olup yönetilemeyince felaket büyük olmuş oldu. Dünyanın her bir köşesinden de insanlar yardım edebilmek için ülkeleren insanlar geldi o ülkelerin yöneticilerinin bu milletimize dair ortay koyduğu bir tavr var teşekkür ediyoruz ama bugün iktidarın bir feraset gösterip, bugün oluşan bu atmosferden Türkiye'nin etrafında yarattığı o düşman çerçeveyi giderebilecek bir fırsat olarak değerlendirip diplomatik bir atak başlatabilir mi bilmiyorum. Yapabilirse süper olur. "

Bir Allah'ın Kulu İstifa Etmedi

"İstanbul’da birçok yerde konteyner vardı içinde alet olan. Toplanma yerleri vardı, nerede bunlar? O konteynerlerin içinin alınıp söküldüğü görüldü. İstanbul depremine önlem alınmazsa Türkiye yanar. İstanbul’da Avcılar yıkılmasına rağmen İstanbul’un Anadolu Yakası Kocaeli’ne baktı. İstanbul’da toplanma alanları AVM oldu. Bir Allah’ın kulu istifa etmedi. Mesela Instagram’da Twitter’da yazabilirlerdi."

Meral akşener İYİ Parti FOX TV