Meral Akşener, Akkuyu'da Yaşananlara Tepki Gösterdi

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye'nin ilk nükleer güç santralı Akkuyu NGS'de İçtaş ile sözleşmesinin iptal edilmesinin 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi’nde yer alan firmalardan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sözleşmesi feshedilmişti.

Daha sonra Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nde TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi ile sözleşme imzalandığı bildirildi.

Akkuyu'da Neler Oluyor: Kasaları Kırıp Evrakları Ele Geçirmeye Çalışıyorlar


Akkuyu'da Rusların Devreden Çıkardığı Türk Şirket İçtaş: Bu Fesih Hileli ve Geçersizdir


Bu gelişme üzerine santalde kasaların kırılıp evrakların ele geçirilmeye çalışıldığına ilişkin videolar görüldü.

Akkuyu'da Rusların devreden çıkardığı İçtaş feshin yasa dışı ve geçersiz olduğunu söyledi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaşananlara tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Akşener, "Teknoloji transferi ve yüksek teknolojili üretim, ülkemizin kalkınması için stratejik öneme sahip. Ancak Akkuyu'da yapılan hukuksuz fesih işlemi, Türk şirketinin tasfiye edilerek ülkemizin nükleer enerji alanındaki gelişimini engellemek anlamına geliyor. Bu kabul edilemez." ifadelerini kullandı.


"Rusya İle Kurulan Asimetrik İlişki"


Akşener şu ifadeleri kullandı:

"Rusya ile kurulan asimetrik ilişki biçimi artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Enerji Bakanlığını, konuyla ilgili millî sorumluluğunun bilinciyle hukuki yetkilerini ivedilikle kullanmaya ve gerekirse santrali millîleştirmek üzere gerekli adımları atmaya davet ediyorum."
 

meral akşener Akkuyu Akkuyu Nükleer Güç Santrali Akkuyu Nükleer Santrali akkuyu Akkuyuda iyi parti ruslar dalga geçiyor