Meral Akşener: Bu Karmaşanın Nedeni Tek Adam Sistemidir

TAKİP ET

Akşener, "Ben bir tek canın kurtulabilmesi için her kapıyı çalar gerekirse o kapıyı bir yumrukta kırar, o kişinin canının kurtulması için üzerime düşeni yaparım. Yangın söndürmek için buradayız, yangından mal kaçırmak için burada değiliz" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrası bölgede incelemelerde bulundu.

Akşener şu ifadeleri kaydetti:

“Sabah 9 gibi 16 milletvekilimiz ve genel başkan yardımcımızı hemen görevlendirdim. Sahadan bilgi vermelerini istedim. Sahadan gelenlerin en önemli şeyin ısınma olduğunu söyledi. Bununla ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradım. Pek çok konuda gelen bilgileri çeşitli şekillerde konunun muhataplarına parti olarak ilettik. İkinci olarak da parti olarak çalışma yaptık. Şuan itibariyle 236 partilimiz AFAD ile işbirliği yaparak illerimizde arama kurtarma çalışmalarına katılıyorlar.

16 milletvekiline ilaveten 9 vekilimiz koordinatör olarak çalışıyorlar. Ayrıca hemen deprem günü AFAD’e yönelik kriz merkezi de kurduk. Adıyaman’da iki adet çadır hastanesi yarın açılacak, 15 doktorumuz görev yapacak. Maraş’ta aşevimiz kuruldu ve dağıtımına başladı. Antakya’da bir fabrika ile anlaşıldı ve yemek dağıtımı yapıldı. 3 uçakla 290 arkadaşımız alanda görev yapmak için getirildi. Bunlar aynı zamanda milletimizin bize verdiği yardımların ulaştırılması noktasında da bir görevdi ve yaptık. Depremin ilk günü demiştim ki bizim susma devletin ise konuşma zamanıdır. O gün sustuk. Şimdi de milletimizin sesini duyup tekrar kamuoyuna yansıtma zamanıdır. 72 saat sonra buradayım.

Ben Gölcük depremini birebir yaşamış, büyük çapta akrabasını kaybetmiş bir milletvekili ve insanım. O deprem ile bu deprem arasında temel fark var, burası kış. 99 depremi eksikliklerimizi görmemizi ve 72 saatin önemini sağladı. Bugün geldim gördüm ki pek çok aksaklık var, sivil savunma kanunu kaldırıldı. Sadece devlet memurunun var olduğu ve sayısının yetersiz olduğu bir kurum ortaya çıktı. AFAD’da çalışan herkesten Allah razı olsun ama sayıları az. İkincisi ise valilerin talimatı ile derhal askerin jandarmanın deprem bölgesine girmesi gerekiyordu. Çünkü jandarmanın bu konuda bilgi birikimi çok fazladır. 

Meral Akşener, "Başta sayın Erdoğan olmak üzere herkesi ciddiyete davet ediyorum, kapsayıcılığa davet ediyorum, liyakatli kadrolarla çalışmaya davet ediyorum" dedi

Akşener, "Ben bir tek canın kurtulabilmesi için her kapıyı çalar gerekirse o kapıyı bir yumrukta kırar, o kişinin canının kurtulması için üzerime düşeni yaparım. Yangın söndürmek için buradayız, yangından mal kaçırmak için burada değiliz" diye konuştu.

Akşener, "Rozetsiz olarak buradayım Meral Akşener olarak buradayım. Bu karmaşanın nedeni tek adam sistemidir" diyerek merkezi yönetimi eleştirdi ve insanların kendi başlarına organize olabilmelerine ilişkin şunları dedi:

"İyi ki bu milletin mensubuyum. İyi ki Büyük Türk milletinin mensubuyum."

 

meral akşener kahramanmaraş deprem depremzede erdoğan yangın tek adam