Meral Akşener: Bütün Hataların, Kusurların Tek Sorumlusu Erdoğan'dır

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kahramanmaraş'taki depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

6 Şubat'ta sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde etkili olan depremler sonucunda 6 binden fazla bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti.

Murat Yetkin, Akşener'in AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aldığı OHAL kararının seçimleri etkileyip etkilemeyeceğine sorusuna, "Akşener sorudan pek de memnun olmamış bir ifadeyle yanıtlıyor: '14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum'" dedi.

Anayasa'nın 78. maddesi savaş sebebiyle seçimlerin yapılmasına imkan görmezse, TBMM'nin seçimlerin bir yıl ertelenmesine karar verebileceğinin altını çizen Yetkin, Akşener'in bu yönde bir karar çıkacağına ihtimal vermediğini belirterek, "Şunu da ekliyor: 'Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız.'" ifadelerini kullandı.

"Bütün hataların, kusurların tek sorumlusu Erdoğan’dır"

Öte yandan Yetkin'in aktardığına göre, “Ucube tek adam rejimi” vurgusu yapan Akşener, "2014’ten itibaren çok istedi Sayın Erdoğan. Bu arkadaşlar her bir kurumu ele geçireceğiz derken kurumların içini çürütmüşler. Devlette ciddiyet ve liyakat kalmadı. Tek adam sisteminin sonucu. Bütün hataların, kusurların tek sorumlusu Erdoğan’dır" açıklamasında bulundu.

Yetkin'in "Depremin Erdoğan’ın seçim desteğine etkisi ne olur?" sorusuna ise Akşener'in yanıt vermediğini belirten Yetkin, "Akşener susuyor ama Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın 'Buradan bir şamar yer' diye bir özet veriyor" ifadelerini kaydetti.

"Nasıl sokaktan devleti topladıysak, şimdi de enkazın altında kalan devleti çıkarıyoruz"

Deprem ile ilgili olarak 72 saat süresince sustuğunu belirten Akşener,  “bu dönemde vatandaşın sesi ile devleti buluşturmayı hedeflediklerini” dedi.

Bütün milletvekillerinin bölgede olduğunu da anımsattı ve ve devamında şunları söyledi:

“Devlet ve vatandaşın sesini buluşturduk ama artık vatandaşın sesini duyurmak durumundayız. Nasıl sokaktan devleti topladıysak, şimdi de enkazın altında kalan devleti çıkarıyoruz.”

 

Meral Akşener İYİ Parti