Meral Akşener'den AKP ve CHP'ye Eleştiri: İki Tarafın da Birbirinden Farkı Yok

TAKİP ET

Meral Akşener, AKP ve CHP'yi sert sözlerle eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla Muğla’ya geldi. Akşener, Milas, Menteşe ve Marmaris ilçelerini ziyaret etti. 19 Mayıs Meydanında kurulan iftar sofrasına katılan Akşener, vatandaşlarla bir araya geldi.

'İki Tarafın Birbirinden Farkı Yok'

İftardan sonra konuşma yapan Akşener, şunları söyledi:

“ Belediye başkan adaylarımızın ortak bir noktada itirazları var. Muğla dünya cenneti bir coğrafya. İkincisi talanın kol gezdiği bir şehrimiz. Belediye başkan adaylarımız bu talana, talan olduğu zaman yalan olur. Talana ve yalana bu şehri Marmaris’i heba etmeyecekler, ettirmeyecekler. Bunun için gerek irade ve cesaret arkadaşlarımda var olduğunu biliyorum. Ali başkan (Ali Acar) üzerinden konuşursak; Her bir adımında iftirayla, hakaretle ve tacizle karşılaşmış bir siyasi partinin bünyesinde yer almak cesaret işidir. Allah bin kere razı olsun. Çünkü iki tarafın da birbirinden farkı yok. Rant söz konusu olduğunda, para olduğunda bir anlaşıyorlar, bir anlaşıyorlar, bir uzlaşıyorlar siz de şahidisiniz. Meclis’te de milletvekili arkadaşlarımız şahidi. Biz bu düzeni bozmak üzere yola çıktık. Bugün burada sizlerle olmak heyecan şereftir. İftarımıza katılan herkese teşekkür ediyorum”

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sistem kabul edildikten sonra Türkiye’de birçok şey yolundan çıktı. Konumuz insanlar değil, konumuz sistem olmalıydı. Sayın Erdoğan’ın söylediği İstanbul’u alan Türkiye’yi alırmış iddiasının hayata geçirilmesinde katkımız oldu. Ama ve velakin 2023 seçimine geldiğimizde bu katkının Türkiye’yi almaya yetmediğini gördük. 2023 seçimlerinde de bu ucube sistemi değiştirme açısından başarısız olduk. Bunu benim üzerime bırakıyorlar, kabulümdür ama; 9.67 aldık, hani yüzde 60 alınacaktı ya düşün 9.60’ı 51’le alınıyor. Yani bizim bu manada matematik olarak bir durumumuz yok”

meral akşener iyi parti chpli akp