Meral Akşener'den İTC ve Kuvayı Milliye Vurgulu 19 Mayıs Mayıs Mesajı: Ey Türk İstikbalinin Evlâdı!

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir video mesaj paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu video paylaşımında gençlere, Türkiye'nin Halaskârı ve Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü ve 1919 ruhunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Ey Türk istikbalinin evladı! Daha 25 yaşında, Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırla! Samsun’da atılan o ilk adımı, 1919 Ruhunu hatırla! Hatırla ki; onlardan güç alasın. Emanetine sahip çıkasın. Umudun ateşi olasın. Mankurtlaşmış ruhlar etrafını kuşatsa da; damarlarındaki asil kanı asla unutma. Sen; Cumhuriyetin esas sahibi ve bekçisi! Kim olduğunu hatırla! Gücünü hatırla! Hatırla, hatırla, hatırla!"

Büyük Atatürk'ün muhtelif sözlerine yer verilen videoda istibdat rejimine karşı canları pahasına mücadele eden İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne, Türk kadın hareketine, teslimiyetçi gafillere karşı direnen Kuvayı Milliyecilere, Türkçülüğün kurucularından Ziya Gökalp'e, Ahmed Rıza'ya, Nezihe Muhiddin'e, Afet İnan'a, Menemen şehidi Kubilay'a, Tıbbiyeli Hikmet'e ve birçok Türk kahramanına atıfta bulunuldu.

"Hatırla!"

"Hatırla, uçurumun kenarındaki yıkık ülkeni. Türlü düşmanları, kanlı boğuşmaları, o karanlık günlerini hatırla. Galata simsarları sefa sürerken yokluğa hapsolan Anadolu'yu, kara gün akçene el koyan Duyun-ı Umumiye'yi hatırla. Jurnalciliğe, zulme ve istibdada mahkum edilen hürriyetini, bir kişinin insafına terk edilen meclisini hatırla.

Kadermiş gibi benimsetilen haksızlığı, susturulan, bastırılan ve yoksayılan kadınları hatırla. Harbiye'ne, Tıbbiye'ne, Mülkiye'ne vurulan kelepçeleri, umutsuzluğa terk edilen medeniyetini hatırla.

Vatanın her köşesi işgal edilirken mandayı savunan teslimiyetçileri, sarayına kapanan acizleri, düşman zırhlılarına sığınan hainleri hatırla. 

Ancak tüm bunlara rağmen o karanlık günlerin ardındaki ışığa yürüyen genç yürekleri de hatırla. Türk varlığını yok sayanlara inat milletim çok yaşa diyen Ziya Gökalp'i hatırla. Milletin hakkını meşveretle duyuran Ahmed Rıza'yı hatırla. Kadınlara reva görülen adaletsizliğe karşı dimdik duran Nezihe Muhiddin'i, Türk tarihine ve medeniyetine ışık tutan Afet İnan'ı hatırla.

Menemen'de Cumhuriyet'e siper olup şehadete yürüyen Öğretmen Kubilay'ı hatırla. Sivas'ta Tıbbiyeli Hikmet'in cesur yüreğinden güç alan kurtuluş parola'nı, 'Ya İstiklal, Ya Ölüm'ü hatırla.

'Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!' diye haykıranları hatırla...

Ey Türk istikbalinin evladı! Daha 25 yaşında, Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırla! Samsun’da atılan o ilk adımı, 1919 Ruhunu hatırla! Hatırla ki; onlardan güç alasın. Emanetine sahip çıkasın. Umudun ateşi olasın. Mankurtlaşmış ruhlar etrafını kuşatsa da; damarlarındaki asil kanı asla unutma. Sen; Cumhuriyetin esas sahibi ve bekçisi! Kim olduğunu hatırla! Gücünü hatırla! Hatırla, hatırla, hatırla!"

meral akşener 19 mayıs mesajı ey türk istikbalinin evladı atatürk