Meral Akşener FOX TV'de Açıklamalarda Bulunuyor

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'deki Liderler FOX'ta programında açıklamalarda bulunuyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'deki Liderler FOX'ta programında açıklamalarda bulunuyor.

Ayrıntılar geliyor...

---

Sığınmacılar Hakkında

"Partimizden ayrılan arkadaşlar hakkında, prensip olarak, karşı tarafı rencide edecek tek bir kelimemi bulamazsınız. 30 yıldır aktif politika yapıyorum, o kadar şeye şahit oldum ki sonra mahcup olursunuz. Özdağ, Buğra Kavuncu için FETÖ'cü dedi. Herhangi bir iltisak bulunmadı. Kavganın özü buydu ama ben Sayın Özdağ'a ve arkadaşlarına incitici tek kelime etmedim.

Sığınmacı konusunda Sayın Özdağ partimizdeyken de hassastı. İki konu var: biri sığınmacılık, birisi kaçak göçmen. Kaçakları her an dışarı çıkarabilirsiniz. Bir de sığınmacı dediğimiz var ağırlığı Suriye'den olmak üzere.

Biz iki yıl demiştik Masa'daki partiler olarak. Sayın Özdağ buna bir yıl demiş, benim için sorun yok."

---

PhD Tayfaya Tepki

Akşener; sosyal medyada "PhD tayfa" olarak bilinen, Türk, doğrudan HDP'li olmayan ancak sık sık HDP başta olmak üzere muhalefeti yönlendirmeye yönelik kendi deyimiyle "çok konuşup çok yazan" isimler hakkında konuştu:

"Masada olmayan HDP -ona bağlı olarak PKK- üzerinden sürekli olarak bize vuruldu. Kendileri 'Herhangi bir şartımız, talebimiz yoktur' diyerek Kılıçdaroğlu'nu desteklediler ama enteresan bir biçimde, benim Sorbonne'lu dediğim bir tayfa, ısrarla HDP'yi masaya dahil etmek istedi."

---

Sinan Oğan Hakkında

Akşener, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oy oranı hakkında şu yorumlarda bulundu:

"Sayın Oğan üçüncü bir aday olarak çıkmıştı. Daha protest bir seçmen kitlesinin oy vereceği bir şahıstı, 5,3 civarında bir oy aldı. Böyle olunca biz Kemal Kılıçdaroğlu'na yetki verdik, Sayın Özdağ'la ve Sayın Oğan'la görüşecekti. Oğan, Erdoğan ile de görüştü ve Cumhur İttifakı'na katıldı.

Böyle baktığınız zaman o 5,3'lük seçmen de orta yerde duruyor. Benim başından beri iddiam şudur: Hiçbir kişinin veya partinin seçmeni, marabası değildir. Seçmen velinimettir. Önemli olan gönlünü almak, gönlüne girmektir."

---

fox tv liderler fox a meral akşener iyi parti