Meral Akşener Grup Toplantısında Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Atatürk'e hakaret eden Mustafa Demirkan'a tepki gösterdi. Erdoğan'a yaranmak için Atatürk'e hakaret edildiğini söyleyen Akşener, ''Sırf Sayın Erdoğan'a yaranacaklar diye AKP Mahalle Temsilcisi kılıklı sözde din adamları, kutsal mabedimizde Cumhuriyetimizin kurucusuna lanet okuyor. Allah bunu yapanları da, yapılmasına göz yumanları da ıslah etsin.

Maalesef Türkiye cami açılışında bile milleti bölmeyi başaran bir zihniyetle yönetiliyor. Bu kirli zihniyet ne zaman sıkışsa milletimizi bölmeye çalışıyor. Toplumsal ayrışmadan gerilimden besleniyorlar" dedi.

Burhan Şeşen Kürsüye Çıkıp İktidara Seslendi, TRT Yayını Kesti

İYİ Parti grup toplantısında kürsüye davet edilen müzisyen Burhan Şeşen, iktidara seslenerek "Tiyatrocu, sinemacılar destek paketlerinde yer aldılar ama bizler üvey evlat gibiydik. 'Bize para verin' demek, sızlanmak, bir şeyler talep eder pozisyonda olmak hiçbir müzisyenin tercihi değidir. Yaptıklarımızın sanat olduğu görmezden gelinerek, hak ettiğimiz saygınlık birkaç plaketle geçiştirildi.

Ey bu ülkeyi yönetenler, bir düğünde hiç mi halay başı olmadınız? İlkokulda, milli bayramlarda 'Dağ başını duman almış' marşını da mı okumadınız. Müzisyenler gerçekten özel insanlar, farklı insanlar. Ben hala bu yaşımda bir şarkıyla dünyayı güzelleştireceğimi düşünüyorum. Çok ütopik bir şey ama, biz de her şeyi barışla, uzlaşmayla çözmeye çalışıyoruz. Gençler yeni bir akım başlattılar, gözünü yumma, müziğe sahip çık. Gözünü yumma, sahneye sahip çık" ifadelerini kullandı. Şeşen iktidara seslendiği sırada TRT yayını kesti.

TRT'nin yaını kesmesine tepki gösteren Akşener, Şeşen'i teşekkür ederek uğurladı.

Salonda A Haber Muhabiri Var mı?

Toplantıda kürsüye çıkan Rizeli çay üreticisi Avni Ertaş, ''Salonda A Haber muhabiri var mı?'' diye seslenerek adresini verdi. ''Bizi terörist ilan etmenize gerek yok'' diyerek iktidar medyası muhabirlerine seslenen Ertaş, kendileri hakkında yapılan haberleri eleştirdi.

 

iyi parti grup toplantısı burhan şeşen trt yayını kesti erdoğan