'Meral Akşener Hulusi Akar'la Görüştü' İddialarına Bakan Danışmanından Yalanlama

TAKİP ET

Altılı Masa'nın kriz yaşadığı günlerde, AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ettiği iddiaları gündeme gelmişti. Milli Savunma Bakanlığı İletişim Danışmanı Ekrem Okutan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanladı

Altılı Masa'nın kriz yaşadığı günlerde, AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ettiği iddiaları gündeme gelmişti.

Milli Savunma Bakanlığı İletişim Danışmanı Ekrem Okutan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanladı. Okutan, Karar yazarı Akif Beki'nin köşesinde yer verdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Beki'nin halüsinasyon görüyor olabileceğini belirtti.

İddialara göre, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in altılı masada adaylık çıkışıyla ilgili yaşanan krizin ardından Bakan Akar'ın kendisiyle bir görüşme gerçekleştirdiği ifade ediliyordu. Ancak Okutan, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve sadece muhalefetin uydurduğu bir yalan olduğunu belirtti.

Akif Beki'nin bugünkü köşesinde yer verdiği cevap ve düzeltme metninde şu ifadeler yer aldı:

"Gazeteniz ve internet sitenizde 7 Mart 2023 tarihinde, Akif Beki tarafından yazılan “Akşener'in gizli ziyaretçisi olsa ne yazar” başlıklı asılsız iddia ve yorumların yer aldığı bir köşe yazısı yayınlanmıştır.

Basın Meslek İlkelerine aykırı şekilde kaleme alınan söz konusu yazıdaki; Sn. Bakanımızın şahsını hedef alan, duyuma ve söylentiye dayalı olduğu içeriğinde de vurgulanan afaki ifade ve değerlendirmeler gerçeği yansıtmamakta ve kamuoyunu yanıltma amacı taşımaktadır.

Bahsi geçen yazının; tamamen siyasi saiklerin gölgesinde yazıldığı, yanlı ve subjektif bir bakış açısıyla hazırlandığı ve mesnetsiz iddialar ortaya atarak kamuoyunda Sn. Bakanımız hakkında olumsuz algı yaratmaya yönelik olduğu aşikârdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hulusi Akar meral akşener iyi parti akif beki altılı masa millet ittifakı görüşme helikopter