Meral Akşener Hüseyin Örs'ü Ziyaret Etti

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Genel Kurulu'nda saldırıya uğrayarak yoğun bakıma kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü hastanede ziyaret etti.

Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın provakasyonu sonrasında çıkan arbedede AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atmış, AKP'li vekilin parmağındaki yüzük, Örs'ün kafasının açılmasına yol açmıştı. Kalp rahatsızlığı bulunan Örs ise saldırı sonrasında hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. 

Saldırıya uğrayan Örs'ü Güven Hastanesi'nde ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi alan Akşener, hastaneden açıklama yapmadan ayrıldı.  Söz konusu olay hakkında sosyal medyadan açıklama yapan İYİ Parti lideri, "Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!" dedi. 

 

Muhalefetten Birçok İsim Örs'e Destek Verdi

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşat Zorlu, Genel Kurul'da saldırıya uğrayarak yoğun bakıma kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs hakkında açıklama yaptı. Olay anını anlatan Parti Sözcüsü, "Hüseyin Bey olayı yatıştırmak adına hareket ederken o sırada AK Partili bir milletvekili, parmağında da bir yüzükle milletvekiline saldırıyor. Bu milletin vekilliği değil milletin cellatlığına soyunmaktır" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Hüseyin Örs’ü tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altay, "Saldıran milletvekili; özel olarak başka bir noktadan Hüseyin Örs’ü hedef alarak gelip, direkt Hüseyin Örs’ün gözüne, yüzüne açık bir fiziki, yumruklu saldırı gerçekleştiriyor. Bu bir arbedede yaşanmış kaza değil, arbede sonucu Hüseyin Bey burada değil”  açıklamasını yaptı. 

Yine CHP'den Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise TBMM'de çıkan kavga ve Hüseyin Örs’ün son durumuyla ilgili "Kalbinde pil takılı olan Hüseyin Örs, milletvekili olarak kendi fikirlerini söylerken AK Parti Milletvekili Zafer Işık tarafından yumruklanıyor. AKP zorbalığı daha nereye kadar varacak?" diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da saldırıya uğrayan Örs'ü ziyaret etti. Davutoğlu, yaşanan şiddet olayına ilişkin, "Hep beraber bu şiddet olayı karşısında tutum olayı almamız ve ortak tavır gerekirken, yapılan bazı açıklamalar da bizi derinden üzüntüye sevk etti. dedi. Davutoğlu, "Bu olaya sebep olan milletvekilinin en azından insani gerekçelerle özür dilemesi gerekirdi."  sözlerini kullandı. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise olaydan sonra resmi Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu: “Milletimizin bütçesi görüşülürken dil yerine yumrukların konuşması ülkemize yakışmıyor. TBMM, demokratik değerlerimizin ve sorunların çözümünün adresidir, kaba kuvvetin değil".

meral akşener hüseyin örs engin altay engin özkoç zafer ışık tbmm meclis kavga saldırı