Meral Akşener, Marmaris'teki Yangın Bölgesinde İncelemede Bulundu

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Marmaris'teki yangın bölgesinde incelemede bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yangın bölgesine giderek incelemede bulundu.

İçmeler Mahallesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gelen Akşener, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'dan yangınla ilgili bilgi aldı.

Atatürk Caddesi yakınındaki yanan alana giden Akşener, burada bir konuşma yaparak verilen sözlerin takipçisi olacağını belirtti. Akşener, "Orman yangınlarına yönelik pek çok söylenti var. Bir an evvel kundaklama olup olmadığının ortaya çıkarılması lazım. Bu Türkiye'nin birliği, bütünlüğü açısından çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kundaklamayla ilgili bir sonuca varılması durumunda hemen bir kanun çıkarılması gerektiğini söyleyen Akşener, "Kanunen ormanları yakanlar, kundaklayanların terör suçlusu sayılması gerekiyor. Bir diğeri de eğer buralara beton yapılırsa bunların kesin yıkılmasına dair bir kararın olması gerekli. 'Yanan ağaçların yerine tekrar ağaç dikilmesi.' Bu millet diker ağaçları zaten... Yani merkezi bütçeye de biz yük olmayız. Bunların takipçisi olacağız. Bundan ders çıkarıp bilgi çıkarıp bunun gereğini yapmak önemli" dedi.

muğla marmaris inceleme meral akşener iyi parti iyi parti genel başkanı gitti ziyaret bulundu bilgi aldı yangın orman yangını