Meral Akşener Sinan Ateş Cinayeti Hakkında Konuştu: Bir Katil Dışarıda Geziyor, Sen Bostan Korkuluğu Musun Sayın Erdoğan?

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davası hakkında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sorumlusu sensin Sayın Erdoğan. Sen bostan korkuluğu musun?" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında kürsüye geldi.  Akşener, İsveç'in başkenti Stockhol'de aşırı sağcı Paludan'ın Kur'an yakması üzerine İYİ Parti'nin hukuki yollara başvuracağını belirterek, "Biz İyi Parti olarak adım atıyoruz. Bu aşağılık eylem fikir özgürlüğü olarak yorumlanamaz. AİHM'de bunu söylüyor. İsveç hükümeti bu eyleme müsaade etmekle AİHM yükümlülüklerini ihmal etmiş bulunuyor." dedi.

Meral Akşener'in konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

"Artık açık şekilde anlıyoruz. İsveç meselesinde iktidar somut adımlar atmaya niyetli değil. Biz İyi Parti olarak adım atıyoruz. Bu aşağılık eylem fikir özgürlüğü olarak yorumlanamaz. AİHM'de bunu söylüyor. İsveç hükümeti bu eyleme müsaade etmekle AİHM yükümlülüklerini ihmal etmiş bulunuyor. Biz failler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İsveç hükümetini yargıya şikayet edeceğiz. Tüm iç huku yolları tüketildikten sonra AİHM'e gidilecek.

Sinan Ateş cinayetinde ailenin talebi üzerine çok sesimi çıkarmadım. Anca suikastin üzerinden geçen 26 günde bu olay aileyi aştı ve devlet ciddiyetinin kaybolduğunu gözler önüne sermiştir. Hukukun ne denli tahrip edildiği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Cinayet üzerinde birçok soru işareti varken, milletimiz devleti topyekün göreve çağırırken adım atan yok. Sayın Erdoğan, bu devletin içinde neler dönüyor. Bu nasıl ciddiyetsizliktir. Mesuliyet senin Erdoğan. Başkentin göbeğinde herkesin gözü önünde aşağılık bir suikast eylemi yaptılar. Her zaman olduğu gibi yine bir katil dışarıda geziyor. Sen bostan korkuluğu musun? Bu nasıl bir devlet yönetimidir. Biz haksızlık karşısında susanı şeytan bilen bir milletiz.

Sen devlet anlayışımızdan nasibini alamadın. Ama artık vicdanını da mı unuttun, maneviyatını da mı unuttun? Allah muhafaza ailenden birini düşün. Oğluna bir şey olsa torunlarının baba baba diye bağırışını hisset. 2017'de referanduma gittin. Bu millet sana evet dedi. Ayşe Ateş'e, Musa Ateş'e borcun var Erdoğan.

Şu andan itibaren susmayacağız, kabullenmeyeceğiz, unutturmayacağız. Gerçekler ortaya çıkana kadar bu olayın peşinde olacağız.

Ekonomide kriz hız kesmeden devam ediyor. Televizyona çıkıp utanmadan enflasyonun boynunu kırdık, aralıkta belini kırdık diyebiliyorlar. Şimdi de boynunu kıracaklarmış. Enflasyon konusunda seri katile döndüler. Hem enflasyonla mücadele diyorlar hem de Türk lirasının değeri düşmezse işsizlik artar, kriz artar diyorlar. Yahu böyle bir cahillik, böyle bir iş bilmezlik olabilir mi? Enflasyonla mücadeleyi ve Türk lirasının değersizleştirilmesini aynı anda hedefleyemezsiniz.

Sandık artık ufuktan göründü. Millete hesap verme gününe az kaldı. Bavulları artık hazırlarsanız iyi edersiniz. Erdoğan, başarısızlıkta gözlerinizdeki ışıltıya hiç aldanmaz tüm sorumluluğu size yıkar sayın Nebati.

Keyfi kararlarla doğa hızla yağmalanıyor. Doğayı kirlet ki sermaye yaşasın, köyü yok et ki inşaatçılar yaşasın. Cennet doğamızı korumak yerine talanı seçiyorlar. Sayın Erdoğan ve rant şebekeleri iklim krizine davetiye çıkarıyorlar. Orman köylerine sadece oy deposu olarak bakıyorlar. Ormanlarımızın varlığını korumak bir insanlık görevi ve vefa borcudur. Nitekim tam da bu nedenle orman işçilerimizin sesini tüm Türkiye'ye duyuracağız. Onlar anlatacak saray dinleyecek.

Ormanla hısımdık şimdi hasıl olunmuş. Asıl mesele bu. Sizlerle gerçekten bir gönül birlikteliği kurmuşlar ve siz bütün gücünüzle ormanların var olmasına gayret göstermişsiniz. Ama 2002'den sonra bu süreç hasımlığa evrilmiş durumda. Ormanlarımıza dair sorunlara ilişkin çözüm önerilerimiz hazır. Kalkınma stratejimizde köy alanlarını orman kooperatifçiliğiyle belirleyeceğiz. İstanbul Havalimanını resmi belge orman olarak gösteriyor. Sonra da ahmak deyince kızıyorlar ancak bu iş ahmaklık. Bu kurumsallaşmış sahtecilikle sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Şeffaflık ilkemizi süratle hayata geçireceğiz. Doğal ormanlarımızın yok olmasına izin vermeyecek suni ormanların çoğalmasını sağlayacak çalışmalarda bulunacağız. Yangınlar büyük tahribata yol açıyor. Özel ağaçlandırma yetkisini orman köylüsüne vereceğiz. Ormanlarımızın arttırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bir seferberlik başlatacağız. Önleyici tedbirler alacağız. Köylülere yangınla mücadele eğitimi vereceğiz. Hava ve kara ekipmanlara gerekli yatırımları yapacağız. Uzman ve tecrübe kazanmış personel istihdamını yaratacağız.

Ormanlarımızın üzerinde bile vesayet kuruyorlar. Biz gerekli kanuni düzenlemeyi yapıp vesayet düzenine son vereceğiz. Yaban hayatı ve doğal alanlarını turizm yatırımlarının dışında tutacağız. Yeşili betona çevirme sevdalılarının huzurunu bozacağız. Ağaçlarımıza, ormanlarımıza, denizlerimize, ırmaklarımıza sahip çıkacağız. Doğa konusunda tavizimiz yok, olmayacak. İktidarın son yılında ortada duran bir gerçek var. Artık malımıza, canımıza, doğamıza sahip çıkamadıkları gerçeğidir. Bu gerçek ülkemizin önünde engeldir. Türkiye çaresiz değil. Artık biz varız. Çözümlerimizle biz hazırız. Ülkemizi hak ettiği lige taşıyacak durumdayız.

Gençlerimizin bulundukları şehirde oy kullanmaları için onları tek tek bilgilendireceğiz. Gerekirse kapı kapı dolaşacak tüm gücümüzle çalışacağız. Başvuru gününü kaçıran olursa da ikametlerin bulunduğu şehirlere ücretsiz olarak götürülmelerini ve sonra da geri getirilmelerini biz sağlayacağız.

Biz gençlerin olmadığı bir seçimi kabul etmiyoruz. Biz arkamızda gençlerimizle gümbür gümbür iktidara yürüyoruz. Asla unutmayın, hiç merak etmeyim. O sene bu sene. İktidarın önceliği kendilerinin ve yandaşlarının rahatlığı oldu. Ama bizim önceliğimiz millettir. Vesayete karşı ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım hangi çılgın bana zincir vuracakmış diyenlerin partisidir. Biz bugünlere davamız, sözümüz doğru olduğu için milletimizin hayır dualarıyla geldi. Biz bu günlere yeter artık söz milletin diyen milletin izniyle geldik."

 

 

meral akşener iyi parti grup toplantısı sinan ateş eski ülkü ocakları başkanı ayşe ateş