Meral Akşener'den 'Askıda Mama' Kampanyası

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, esnaf ziyaretleri esnasında bir eczaneye emekli maaşını bağışlayarak 'askıda mama' kampanyası başlattı.

Türkiye genelinde esnaf ziyaretlerine devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in son durağı Şanlıurfa oldu. Hilvan ilçesinde gerçekleştirdiği çalışmalar esnasında bir eczaneye giren Akşener, burada bir kampanya başlattı.

Artan fiyatlardan ve veresiyeden şikayet eden eczacı, Akşener'e durumunu "Bir mamanın fiyatı 150 lira. Sattığımız malı yerine koyamıyoruz. Bütün esnaflar aynı halde. Fiyatlar çok hızlı artıyor.Bin lira elektrik faturası ödüyoruz. Kayıp kaçak bedeli diye bir şey var, ödemeyenlerin de yükünü biz çekiyoruz" diyerek anlattı.

Bunun üzerine Akşener, mama alamayan vatandaş olup olmadığını sorunca eczacı, "Veresiye satışı da yapıyoruz. Veresiye  defteri bizde de var. Mamaları almaya kalkışıp alamayan çok vatandaş var. Ben maliyetimin altında mama verdiğim de oluyor" diye yanıt verdi.

Akabinde İYİ Parti lideri, emekli maaşını bağışlamak ve 'askıda mama' kampanyası başlatmak istediğini söyledi. Partililerin diğer illerde de benzer adımlar atarak Akşener'in attığı adımı destekleyeceği öğrenildi.

meral akşener iyi parti askıda mama şanlıurfa esnaf ziyareti eczane emekli maaşı pahalılık enflasyon yoksulluk askıda ekmek