Meral Akşener'e Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı Ziyaretlerinde Eşlik Eden Sevilay Yılman: Anadolu Resmen Kan Ağlıyor

TAKİP ET

Meral Akşener'in son gezilerinde yanında olan HaberTürk yazarı Sevilay Yılman çok dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Sevilay Yılman HaberTürk'te kaleme aldığı "Tencere" başlıklı yazıda, Akşener'in Ardahan, Artvin, Kars, Iğdır ve Ağrı illeri ve ilçelerinde yaptığı ziyaretlerinde gördüğü durumu anlattı.

"Özellikle Anadolu’daki esnafın son dönemdeki ekonomik daralmalar nedeniyle neler yaşadığını ve hissettiğini yerinde görmek, şahit olmak açısından şahane bir aydınlanma oldu benim açımdan" diyen Yılman, "Çok üzülerek yazıyorum bu satırları… Çünkü değerli okurlarım. Tabir-i caizse Anadolu resmen kan ağlıyor. Benim gibi gezerek, görerek gazetecilik yapan meslektaşlarım hak verecektir" ifadelerini kullandı.

Anadolu insanının kültür itibarıyla büyükşehir insanının aksine ekonomik zorlukları hemen ortaya dökmediğini belirten Yılman, "Sırf delikanlılığa halel gelmesin diye kan kusuyor olsa da yutar ve susar. Ancak ben öyle bir Anadolu insanı ile karşılaştım ki bu seyahatte. İnanamadım. Şoka girdim hatta. Çünkü bas bas bağırıyor; “Açız kardeşim!” diye… Göle’de gırtlak kanseri olan 70’li yaşlarında bir amcayı dinliyorduk sevgili Deniz Zeyrek ile. İsyanlarda. Ama öyle böyle değil. Birden elini cebine attı ve cebindeki paraları çıkarıp; “Emekliyim. Ve daha ayın ortası bile değil ama ben ayın sonuna kadar bu cebimdeki ile idare etmek zorundayım! Şimdi ben bu 43 TL ile evdeki 4 nüfusla nasıl ayın sonunu getireceğim söyleyin bana!” diyerek isyanını dile getirdiğinde… O an yaşadığım utancı, duyguları filan tarif etmem emin olun imkansız" dedi ve böyle onlarca hikaye dinlediklerini aktardı.

Gelelim Akşener'in Sahadaki Karşılığına

Akşener'i yanındakilere dahi "Off yeter!" dedirtecek kadar enerjik ve tempolu bulduğunu belirten Yılman, kendisini asıl şaşırtanın halkın teveccühü olduğunu kaydetti.

HDP seçmeninin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede Akşener'e böyle bir teveccüh olmasına çok şaşırdığını belirten Yılman, Göle'deki ziyaretin "mecburen" mitinge dönüştüğünü belirtti.

Yazısını Süleyman Demirel'in "Tencerenin düşürmeyeceği hükümet yoktur! Kaynamayan tencere her iktidarı götürür!" sözlerini hatırlatarak bitiren Yılman, "Bu; 'Kaynamayan tencere' meselesi çok ama çok özel bir meseleymiş…" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'e Artvin Ardahan Kars Iğdır ve Ağrı Ziyaretlerinde Eşlik Eden Sevilay Yılman Anadolu Resmen Kan Ağlıyor