Merdan Yanardağ: Biz TELE1 Olarak İşgal Kavramını Kullanmaktan Kaçınıyoruz

TAKİP ET

Merdan Yanardağ, Rusların Ukrayna'ya işgalinden NATO'yu suçladı.

Gazeteci Merdan Yanardağ, "TELE1 olarak 'işgal' kavramından özellikle kaçındıklarını" belirterek "NATO'nun kışkırtıcı -savaş kışkırtıcılığıdır bu- kışkırtıcı bir operasyonuyla karşı karşıyayız, Rusya'yı müdahaleye zorluyorlar. Yani diyecekler ki Afganistan'da bir dönem ileri sürdükleri gibi 'Ukrayna'yı işgal etti" diye konuştu.

"O bakımdan biz TELE1 olarak işgal kavramından özellikle kaçınıyoruz" diyen Merdan Yanardağ, "Ukrayna'yı bölen, Rus nüfusuna karşı etnik temizlik hareketi başlatan özellikle NATO'dur. NATO, Ukrayna krizinin mimarıdır, bir dünya savaşına yol açabilecek bir çatışmanın fitilini ateşleyen, son derece tehlikeli, insanlığa karşı suç işleyen bir örgüttür. NATO'nun yapısı budur" dedi. Merdan Yanardağ'ın iddiasının aksine, Rusya ortada hiçbir geçerli neden yokken Ukrayna sınırına 190 bin kişilik bir ordu yığdı. Rus diktatörü Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a telefonda Minsk Anlaşmaları'nı korumak gerektiğini söyledikten yalnızca saatler sonra "Minsk Anlaşması artık yok" diyerek Ukrayna'yı işgal emri verdi.

Ukrayna'yı sivil-asker ayırmaksızın hedef alan Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ilişkin en sıcak gelişmeleri TamgaTürk'ün canlı blogundan takip edebilirsiniz.

merdan yanardağ