Merdan Yanardağ: CHP'nin Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Olacak Burası Kesin

TAKİP ET

Gazeteci Merdan Yanardağ TELE1'de yaptığı açıklamalarda CHP'nin muhtemel cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarına girdi.

Dün yapılan CHP Çankaya ilçe binası açılışında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve CHP'li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan eden konuşmalar yapmıştı.

TELE1'de yaptığı açıklamalarda gazeteci Merdan Yanardağ "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" tartışmalarına net bir giriş yaptı.

"Şunu belirteyim öncelikle, çok açık ki eğer Cumhuriyet Halk Partisi bir aday çıkaracaksa bunun Kemal Kılıçdaroğlu olacağı kesin" diyen Merdan Yanardağ, "Cumhuriyet Halk Partisi üyesi, konumu ne olursa olsun birisi cumhurbaşkanı adayı olacaksa bu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak bu kesin" dedi.

"İkinci durum şu" diyen Yanardağ "Ama henüz Millet İttifakı'nın adayı kim olacak burası belli değil. Bakın bunun arasında önemli bir fark var. CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu bu kesin, bu resmi, bu parti kurullarında konuşulmuş ve kararlaştırılmış bir durum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Bunu burda kesin olarak ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ CHP'nin Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Olacak Burası Kesin