Merdan Yanardağ: Soylu'nun Böyle Yapacağını Göze Almıştık

TAKİP ET

"Anlatacağım arkadaşlar bir saniye" diye diye üç saat boyunca lafı geveleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkındaki iddialar ve baştan ayağa bulaştığı şaibelere ilişkin net cevaplar veremedi. Soylu'ya soru yönelten gazetecilerden Merdan Yanardağ, bu "anlamsız" programın ardından bir yorum yaptı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ, HaberTürk’te İçişleri Bakanı Soylu’ya soruların yöneltildiği ancak karşılığında yanıtların alınamadığı programın ardından açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu, HaberTürk canlı yayınında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Sözcü'den gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtla(ma)dı. Aynı zamanda HaberTürk programcıları Kübra Par, Mehmet Akif Ersoy ve Veyis Ateş’in de yer aldığı programda Soylu’ya sorular soruldu.

İşte o sorular ve cevaplara bir örnek:

Yanardağ: İki soru var. Birincisi, 10 bin dolar alan siyasetçi kim? İkincisi, sizin için niye "geri dönüş biletim" diyor?

Soylu: Bakın burada kim var? 6 tane önemli uluslararası suç örgütü lideri. Şu, dünyanın en önemli 12 mafyasından biri.

Yanardağ, bu anlamsız programın ardından şunları söyledi:

“Haber Türk’ten çıktık.. Programın yönetimi ve kurgusu kötüydü. Sorularımı imkan ısrarla sordum.. sorduk. Ancak, Soylu genellikle yanıt vermedi.. Başka alanlara kaydı.. Sorularımız bakidir. Böyle yapacağı ihtimal dahilindeydi. Göze aldık..”

Merdan Yanardağ Süleyman Soylu HaberTürk Sedat Peker Sedat Peker Video İsmail Saymaz Veysi Ateş Kübra Par Mehmet Akif Ersoy İçişleri Bakanı mafya siyaset 10 bin dolar mehmet ağar AKP