Merih Demiral: Bunu Telafi Edeceğiz, Özür Diliyoruz

TAKİP ET

A Mili Takım İsviçre karşısında aldığı 3-1'lik mağlubiyetle birlikte EURO 2020'ye veda etti.

İsviçre karşısında alından 3-1'lik mağlubiyetin ardından konuşan Merih Demiral, "Vallahi çok üzgünüz. Böyle olmasını beklemiyorduk. Halkımızın beklentisi çoktu. Üzüntümüz de çok oldu. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Diyecek bir şey yok" şeklinde konuştu. 

Türk Milli Takımı'nın EURO 2020 başarısızlığını telafi edeceğini belirten Demiral, "Turnuvanın en genç takımıyız. İlerideki turnuvalarda iyi olduğumuzu göstereceğiz. Ben iyi günde de, kötü günde de buradayım. Bunu telafi edeceğiz. Ben güveniyorum arkadaşlarıma. Önümüzdeki turnuvalarda çok daha iyi olacağız. Bu büyük bir tecrübe oldu. Özür diliyoruz" dedi.

"Bu turnuvaya büyük hedeflerle geldik. Rüyalar kurduk ama maalesef olmadı. Sizler nasıl üzgünseniz biz de öyle üzgünüz. Tecrübe kazandık diyelim. Önümüzde daha dünya kupası var. Özür dileriz. Ama yola devam etmemiz lazım" diyen Hakan Çalhanoğlu ise başarısızlığın nedeniyle ilgili olarak sorulan soruya "2016'da oynayan sadece 3 kişi oynadı bu turnuvada; ben, Ozan Tufan ve Burak abi... İlk defa sahneye çıkan çocuklar vardı. En genç takımız, bu yüzden böyle olmuş olabilir" cevabını verdi.

Milli Takım'a iki gol atan İsviçreli futbolcu Xherdan Shaqiri ise maçla ilgili olarak "Türkiye'nin zaaflarını biliyorduk ve bunun üzerine gittik. Uzun zamandır turnuva oynamadı Türk Milli Takımı, genç bir jenerasyon var. Sonraki turnuvalarda daha iyi olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Merih Demiral Bunu Telafi Edeceğiz Özür Diliyoruz