Merkel'e 1,2 Milyon Sığınmacıyı Kabul Ettiği İçin UNESCO Barış Ödülü Verilecek

TAKİP ET

1,2 milyondan fazla sığınmacıyı kabul ettiği gerekçesiyle UNESCO Barış Ödülü, Angela Merkel'e verilecek.

Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Barış Ödülü'ne layık görüldü.

Merkel'e ödülün verilme sebebi ise tam anlamıyla skandal. Merkel, Almanya'nın kapılarını sığınmacılara açtığı için Barış Ödülü'nü alacak.

Jüri başkanı ve 2018 Nobel Barış Ödülü sahibi Denis Mukwege, Fransa'nın başkenti Paris'te yaptığı açıklamada, "2015 yılında başta Suriye, Irak, Afganistan ve Eritre'den olmak üzere 1,2 milyondan fazla sığınmacı kabul etme konusundaki cesur kararınız jüri üyelerinin tamamını etkilemiştir" dedi.

Mukwege, Merkel'in sığınmacıları ülkesine kabul ederek "tarihe bir ders bıraktığını" iddia etti. 

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay da Merkel'in çabalarından övgüyle söz ederek "Barışı sağlamak, aynı zamanda acı çekenlere kapıları açmaktır" diye konuştu.

Azoulay ayrıca, "Jürinin kararı, göçmenlerin ve sığınmacıların kabul edilmesinin merkezi bir konu olduğunu hatırlatmıştır" ifadesini kullandı.

En Çok Göçmen Kabul Eden Ülke Türkiye

Öte yandan dünya üzerinde en çok sığınmacı kabul eden ve kaçak göçmen sorunu ile boğuşan ülke ise Türkiye. AKP iktidarı Afgan, Pakistanlı, Iraklı, Afrikalı, Suriyeli sığınmacılara karşı adeta açık kapı politikası uyguluyor. 

Hal böyleyken bu tür bir ödülün, halkının refahına etki edecek şekilde ülkesine milyonlarca sığınmacıyı kabul eden bir lidere verilmesi düşündürücü.

merkel Angela Merkel unesco barış ödülü mülteci Sığınmacı