Merkel ile Berlin Başbakanı Müller Arasındaki 'Döner' Tartışması

TAKİP ET

Almanya'da Başbakan Merkel ile eyalet başbakanları arasında dün düzenlenen Covid-19 zirvesinde döner tartışması yaşandı.

Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanları arasında dün düzenlenen Covid-19 zirvesi sert tartışmalarla geçti. Video konferans sistemiyle gerçekleşen ve 5 buçuk saat süren toplantıda, Başbakan Merkel'in hazırladığı sert karantina önlemleri paketine eyalet başbakanları karşı çıktı.

Toplantıda ilginç bir diyalog da yaşandı. Başbakan Merkel'le Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller arasında döner yüzünden tartışma çıktı. Başbakan Angela Merkel, vakaların yüksek olduğu Berlin'de insanların sosyal mesafe kuralını tam anlamadığına atıfta bulunmak için "Siz Berlin'de dolaşıyorsunuzdur herhalde. Kudamm'da çok sevilen döner büfesinin önündeki uzun kuyrukları da görüyorsunuzdur" şeklinde Müller'e çıkıştı.

Berlin Eyalet Başbakanı Müller ise, "Ben akşamları Tiergarten'da dolaşıyorum ve orada gece pizza ya da döner yiyene hiç rastlamıyorum" şeklinde cevap verdi.

angela merkel müller covid-19 zirvesi başbakan merkel döner tartışması berlin eyalet başkanı müller müller ile dönerci tartışması covid- 19 zirvesinde döner tartışması koronavirüs tedbrileri salgın sosyal mesafe dön