Merkel, Özür Dileyerek Kapanma Kararını Geri Çekti

TAKİP ET

Almanya Başbakanı Merkel, iki gün önce açıklanan ve Paskalya tatili boyunca kamusal yaşamı durduran sıkı önlemlerin hata olduğunu söyleyerek kararı geri çektiklerini açıkladı.

Koronavirüs önlemleri süresini 18 Nisan'a kadar uzatan, Paskalya tatiline ek olarak iki günün de tatil ilan edilmesini kararlaştıran Almanya'da; 1 Nisan Perşembe günü ve arada iş günü olan 3 Nisan Cumartesi gününün de tatil ilan edilmesi tepkilere yol açmış, ayrıca iş hukuku açısından da önemli soru işaretleri doğurmuştu.

 

Eyalet başbakanlarını olağanüstü toplantıya çağıran Almanya Başbakanı Angela Merkel, Paskalya'da beş günlük kapanma fikrinin bir hata olduğunu söyledi.

22 Mart'taki toplantıda alınan kapanma kararına gelen yoğun eleştiriler sonrasında değiştirilen karara yönelik açıklamalar yapan Merkel, kararın iyi niyetle alındığını ancak hayata geçirilmesi önünde kısa süre içinde açıklığa kavuşturulması mümkün olayan sorular oluştuğunu belirtti. Merkel, "Bu bir hataydı. Ve hata varsa bunun söylenmesi ve düzeltilmesi gerekir. Bu hatadan ve oluşan ek belirsizliklerden dolayı tüm vatandaşlardan af diliyorum" dedi.

"Bu sadece ve tek başına benim hatam" diyen Merkel, nihai sorumluluğu üstlendi.

merkel almanya kapanma kararı karantina geri çekti özür diledi paskalya