Merkel Salgın Hakkında Konuştu: Tünelin Sonunda Işık Görüyoruz

TAKİP ET

Geçtiğimiz ay tünelin ucundaki ışık çok uzak diyen Merkel, bugün "Tünelin sonunda ışık görüyoruz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel video mesajında, Çin virüsüne ilişkin gelişmelere yer verdi. Başbakan Merkel, yakında piyasaya sürülmesi beklenen aşılarla birlikte Çin virüsünün yenilebileceğini ümit ettiğini ifade etti ancak bunun birkaç ay içinde gerçekleşmeyeceğini de vurguladı.

Merkel, "Salgının başlamasından dokuz ay sonra nihayet artık tünelin sonunda ışık görüyoruz" şeklinde konuştu. Kısa sürede çok sayıda aşının onay almasının beklendiğini belirten Merkel, "Sonrasında adım adım virüsü yenebiliriz" dedi.

Tedarik zincirlerindeki gecikmelerden doalyı Pfizer/Biontech'in aşısının başlangıçta beklendiği kadar çok sayıda piyasaya sürülemeyeceği ortaya çıkmıştı. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşı adayının ruhsat alması halinde ilk aşılamaların başlayabileceğini söyledi. Jens Spahn Mart ayı sonuna kadar ülkede 10 milyon dozdan fazla aşının kullanıma hazır hale geleceğine inandığını belirtti.

Spahn, "O zamana kadar sadece Biontech'ten 11 milyon dozun alınması gerçekçi olur" dedi. Spahn, Biontech aşısına izin çıkması halinde gelecek aylarda üç ila dört milyon dozun kullanıma hazır olacağını söyledi. Toplamda beş aşı adayının yıl ortasına kadar ruhsat alacağını tahmin ettiğini ifade eden Spahn, en geç yaz mevsiminde toplu aşılamaların başlayacağını belirtti.

 

almanya merkel tünel ışık aşı pfizer biontech bakan